Jean Mingam, Au rythme de la couleur

Jean Mingam (1927-1987), au rythme de la couleur

Schilderkunst, Beeldhouwkunst, Cultureel in Vannes
  • Gedurfd, altijd gedurfd! De schilderijen van Jean Mingam, die de hele zomer te zien zijn in La Cohue in Vannes, zijn een explosie van kleur. Levendige vormen, een visuele ervaring. Onmiddellijke en universele emoties.

  • Jezelf nooit laten vangen in een stroming. Normaal voor een Bretoen: de stroming, de beweging, wordt geïnitieerd door Jean Mingam! Ontdek dit voorjaar en de hele zomer in Vannes een getalenteerde duizendpoot uit de 2e helft van de 20e eeuw. Schilder, beeldhouwer, keramist, glasblazer: een goudklomp van 360 graden. Hij draagt de essentie van Bretagne en een stralend geloof met zich mee. Zijn werken bruisen van leven, hoop en levendige kleuren. Een "kunstenaar buiten de muren", in de woorden...
    Jezelf nooit laten vangen in een stroming. Normaal voor een Bretoen: de stroming, de beweging, wordt geïnitieerd door Jean Mingam! Ontdek dit voorjaar en de hele zomer in Vannes een getalenteerde duizendpoot uit de 2e helft van de 20e eeuw. Schilder, beeldhouwer, keramist, glasblazer: een goudklomp van 360 graden. Hij draagt de essentie van Bretagne en een stralend geloof met zich mee. Zijn werken bruisen van leven, hoop en levendige kleuren. Een "kunstenaar buiten de muren", in de woorden van de dichter Xavier Grall, die onmiddellijk ontdekt moet worden.
  • Gesproken talen
    • Frans
Uurroosters
Uurroosters
  • Vanaf 20 april 2024 tot 30 september 2024
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten