Zie foto's (2)

Le Minor

BZH vezel nabij Lorient
in Guidel
 • In Guidel opent de oudste actieve fabriek van Bretagne de deuren van haar werkplaats, die garant staat voor traditionele ambachtelijke vaardigheden.

 • Al 40 jaar produceert Minor de officierstrui voor de Franse marine. Een kwaliteitsmerk voor een label dat is uitgegroeid tot een grote speler. Vandaag de dag herziet Le Minor met succes iconische Bretonse items zoals truien, zeemansjassen en kabigs, de mantels met capuchon die gedragen werden door zeewieroogsters. Altijd met dezelfde vakkundige aanpak, doorgegeven van generatie op generatie sinds 1922. Nu bestempeld als een "bedrijf met levend erfgoed", deelt de kousenindustrie met trots...
  Al 40 jaar produceert Minor de officierstrui voor de Franse marine. Een kwaliteitsmerk voor een label dat is uitgegroeid tot een grote speler. Vandaag de dag herziet Le Minor met succes iconische Bretonse items zoals truien, zeemansjassen en kabigs, de mantels met capuchon die gedragen werden door zeewieroogsters. Altijd met dezelfde vakkundige aanpak, doorgegeven van generatie op generatie sinds 1922. Nu bestempeld als een "bedrijf met levend erfgoed", deelt de kousenindustrie met trots haar expertise tijdens de zomer en zomervakantie. Neem een kijkje achter de schermen van een legendarisch atelier waar de naaimachines die wol en katoen transformeren zoemen. In deze eeuwenoude fabriek wordt breigoed van begin tot eind gemaakt. Houd je ogen en oren open. Volg de draad van Ariadne en leer alles over de kunst van het breien, knippen en op maat maken in Armoricaanse stijl. De rondleiding (1u30) eindigt in de fabriekswinkel.
 • Gesproken talen
  • Frans
 • Tarieven 2024
 • Basistarief - Volwassene volledige prijs
  5 €
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten