Zie foto's (8)

Le Savon Breton

Zacht als een biologische Bretonse zeep
technisch bezoek in Saint-Brieuc-des-Iffs
  • Ten noorden van Rennes kun je leren hoe je je eigen cosmetica kunt maken in de traditionele zeepfabriek van Marie-Thérèse.

  • Zorg goed voor jezelf, je lichaam en je gezondheid. En het zelf doen om afval te verminderen. Dat is hoe Marie-Thérèse haar bedrijf ziet. Natuurlijk. Het eigen laboratorium is gevestigd in een bijgebouw van de familieboerderij in het kleine dorpje Saint-Brieuc-des-Iffs. Het proces is traditioneel. Elke zeep wordt volledig met de hand gemaakt door middel van koude verzeping. Deze techniek behoudt alle eigenschappen van de grondstof. Geen vloeistoffen: Savon Breton produceert alleen vaste...
    Zorg goed voor jezelf, je lichaam en je gezondheid. En het zelf doen om afval te verminderen. Dat is hoe Marie-Thérèse haar bedrijf ziet. Natuurlijk. Het eigen laboratorium is gevestigd in een bijgebouw van de familieboerderij in het kleine dorpje Saint-Brieuc-des-Iffs. Het proces is traditioneel. Elke zeep wordt volledig met de hand gemaakt door middel van koude verzeping. Deze techniek behoudt alle eigenschappen van de grondstof. Geen vloeistoffen: Savon Breton produceert alleen vaste zepen en shampoos. Elk met een eigen naam en milieuvriendelijk recept. Marie-Thérèse zal je hun geheimen onthullen. Ze laat je ook zien hoe je een deodorant, lippenbalsem of dagcrème maakt - DIY en BZH tegelijk.
  • Gesproken talen
    • Frans
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten