Zie foto's (8)

Musée Yan'Dargent

Brittany in de kijker
Museum, Schone kunsten in Saint-Servais
Gratis
  • Treed deze zomer in de voetsporen van de schilder en illustrator Yan' Dargent om zijn tweehonderdste geboortedag te vieren op een tiental locaties en in musea in Finistère: Quimper, Landerneau, Brest, Morlaix... en Saint-Servais, natuurlijk, waar hij geboren is.

  • Zijn werk als tekenaar is immens. Yan' Dargent drukte zijn stempel op de Bretonse kunstscène van de 19e eeuw. Hij was een schilder en illustrator die je als geen ander de fantastische, legendarische natuur van Bretagne liet voelen! Maak kennis met hem door de route "In de voetsporen van Yan' Dargent" te volgen: een uitnodiging om je te laten leiden door de kunstenaar, om de Bretonse landschappen in dialoog te brengen met zijn schilderijen, om hem te vinden in musea en andere plaatsen die...
    Zijn werk als tekenaar is immens. Yan' Dargent drukte zijn stempel op de Bretonse kunstscène van de 19e eeuw. Hij was een schilder en illustrator die je als geen ander de fantastische, legendarische natuur van Bretagne liet voelen! Maak kennis met hem door de route "In de voetsporen van Yan' Dargent" te volgen: een uitnodiging om je te laten leiden door de kunstenaar, om de Bretonse landschappen in dialoog te brengen met zijn schilderijen, om hem te vinden in musea en andere plaatsen die open zijn voor het publiek: de musea voor Schone Kunsten van Quimper, Brest en Morlaix, het departementale museum van Bretagne, het aardewerkmuseum.. evenals de kathedraal Saint-Corentin in Quimper, de kerk Saint-Houardon en de Galerie de Rohan in Landerneau, en natuurlijk het dorp Saint-Servais waar Yan' Dargent werd geboren. In het Yan' Dargent museum kun je een schilderij van de kunstenaar ontdekken dat nog onbekend is bij het publiek, zijn buitengewone illustraties van de Goddelijke Komedie van Dante en een tijdelijke tentoonstelling van hedendaagse gravures van Serge Marzin. Lezingen, kinderworkshops en voorstellingen staan ook op het programma.
  • Milieu
    • In het stadscentrum
Diensten
  • Activiteiten
    • Tijdelijke tentoonstellingen
  • Tarieven 2024
  • Gratis
Openings
Openingstijden
  • Vanaf 29 juni 2024 tot 31 augustus 2024
Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten