La Roche Jagu et la vallée du TrieuxLa Roche Jagu et la vallée du Trieux
©La Roche Jagu et la vallée du Trieux|Cédric Bossard

De Roche Jagu (en de vallei van de Trieux)

Een indrukwekkende vesting op de oevers van de Trieux

In het hart van de Trégor torent het kasteel van de Roche-Jagu met zijn twee sterk verschillende stijlen uit boven de riviermonding van de Trieux. De hoofdgevel heeft aan de ene kant talrijke openingen en aan de andere kant een zeer streng profiel. Maar wat het meeste indruk maakt, is het uitzicht over de hele vallei.

Ontdekken De Roche Jagu (en de vallei van de Trieux)

De locatie waar de Roche-Jagu verrijst, gelegen boven een zeer diepe lus van de rivier, is altijd een uitstekend punt geweest om de omgeving te bewaken. In de 15e eeuw liet Catherine de Tronguindy het huidige gebouw oprichten op de plaats van een voormalig kasteel uit de 11e eeuw waarvan nog enkele versterkingen zijn overgebleven. Maak een wandeling door het park of slenter door de kruidentuin en neem vervolgens de Chemin d’Orient. Aangekomen bij het voorgebergte moet je je ogen wijd openhouden! Vanaf dit punt is het uitzicht over de omgeving namelijk adembenemend.

De « Petite Venise du Trégor »

Een paar kilometer daarvandaan is de mooie stad Pontrieux (letterlijk de “brug over de Trieux”) een van de 22 karakteristieke stadjes van Bretagne. Gebouwd aan het water wordt het liefkozend de « Petite Venise du Trégor » genoemd. Een boottochtje over de Trieux is een uitstekende manier om te stad te ontdekken. De 50 wasplaatsen van de stad zijn vanaf het voorjaar tot en met de herfst met een bootje te bezichtigen.

Wist Je Dit?

Nog steeds overeind!

In de 11e en 12e eeuw zijn tien forten gebouwd op de oevers van de riviermonding van Trieux. Het kasteel van de Roche-Jagu is het enige nog overgebleven kasteel.

Met de voeten in het water

Vroeger was de stad Pontrieux, gelegen op het kruispunt van de Argoat en de Armor, een belangrijke doorvoer- en handelshaven. Er werd veel naar paling en zalm gevist en ook vond men er graan- en papiermolens. Tot op heden heeft deze karakteristieke stad al haar schoonheid behouden. Neem de geplaveide Rue Saint Yves die de verbinding vormt tussen de Place Yves le Trocquer en de Place de la Liberté.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten