DinardDinard
©Dinard |L'œil de Paco

Dinard, Saint-Briac en Saint-Lunaire

De charme van de belle epoque aan de Smaragdkust

Wie kent Dinard niet, met haar mooie villa’s uit de Franse Belle Epoque? Aan de Côte d’Emeraude (Smaragdkust) is deze badplaats nog steeds een chic oord vol charme, vanwaar je een bijzonder uitzicht hebt op de Rance en Saint-Malo. Maak ook zeker een uitstapje naar de nabijgelegen badplaatsen Saint-Lunaire en Saint-Briac.

Ontdekken Dinard, Saint-Briac en Saint-Lunaire

Dinard maakte in de beginjaren van de vorige eeuw een snelle ontwikkeling door. Rond 1850 raakten rijke families verzot op deze plek en lieten zij hier dure villa’s bouwen. Tegenwoordig is “Dinard, l’élégante” met haar casino, kunstgaleries en mooie hotels nog steeds een zeer populaire badplaats. Het Festival du Film Britannique trekt elk najaar veel beroemdheden. Dwaal door de straatjes van Dinard en klim omhoog langs het Douanepad om de charme van Dinard te ontdekken.

Een mediterrane vegetatie

De promenade « Du Clair de Lune », langs mediterraan aandoende tuinen, loopt van het strand van de Prieuré tot aan de punt van de Moulinet en nodigt uit tot een ontspannen wandeling. Deze route is van juli tot en met september elke avond feestelijk verlicht en wordt door muziek opgeluisterd. In de zomer wordt Dinard druk bezocht. Via het Douanepad kun je langs zee naar de rustigere badplaatsen Saint-Lunaire en Saint-Briac wandelen.

Wist Je Dit?

De monnik met het zwaard

Er wordt gezegd dat Saint-Lunaire hier in de 6e eeuw aankwam in een dikke mist en dat hij met zijn zwaard de mist doorsneed en een inkeping in de klif maakte voordat hij aan land ging op de plek waar nu het dorp is gevestigd. Volgens de legende zouden de afdrukken van zijn sandalen nog steeds zichtbaar zijn op de rotspunt.

Getekend Auguste Renoir

Ten westen van Dinard hebben de badplaatsen Saint Lunaire en Saint-Briac, ver van de drukte, mooie stranden en bieden zij een schitterend uitzicht over de Côte d’Émeraude. In navolging van Pont-Aven hebben veel kunstschilders, onder anderen Auguste Renoir en Henri Rivière, hier inspiratie gevonden. Voor de kunstliefhebbers wordt trouwens elk jaar een kunstfestival georganiseerd in Saint-Briac.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten