Saint-Cast-Le GuildoSaint-Cast-Le Guildo
©Saint-Cast-Le Guildo|Alexandre Lamoureux

Saint-Cast en Saint-Jacut

Het schiereiland met zeven stranden

Als je op zoek bent naar een mooie badplaats moet je zeker eens een bezoek brengen aan Saint-Cast-le-Guildo. Het landschap bestaat hier uit kapen, eilanden, baaien en kilometers strand. Maak een wandeling langs de kust, bezoek de ruïne van het kasteel en ga vervolgens naar het schiereiland Saint-Jacut-de-la-Mer.

Ontdekken Saint-Cast en Saint-Jacut

Aan het einde van de 19e eeuw kwam bij Saint-Cast-le-Guildo, op initiatief van de schilder Marinier, het toerisme tot ontwikkeling. De schilder werd verliefd op deze plek en kocht samen met zijn zwager de rotspunt, waarna ze er hotels en villa’s bouwden. Saint-Cast is met zijn zeven stranden en mooie wandelmogelijkheden langs de zee een hele populaire badplaats voor gezinnen. Gelegen bij de Pointe d’Emeraude kun je deze badplaats niet over het hoofd zien. Neem eens een kijkje bij de indrukwekkende ruïnes van het middeleeuwse kasteel Guildo, waar Gilles de Bretagne heeft geleefd, en verken daarna de kust.

Haal diep adem en snuif de zeelucht op!

Vanaf hotel Ar Vro leidt het toeristische pad naar de punt van La Garde. In deze wijk zijn schitterende villa’s gebouwd. Vanaf deze punt heb je bovendien een bijzonder uitzicht op de archipel van de Ebihen’s en op het schiereiland Saint-Jacut. Loop vervolgens naar de punt van Saint-Cast en naar de haven. Sommige schepen vissen nog op sint-jakobsschelpen en krabben.

Wist Je Dit?

Het paradijs voor strandvissers

Wandel bij eb op het (privé)eiland van de Ebihen’s. Dankzij de toren van Vauban, daterend uit de 17e eeuw, en de vele schelpen is dit een populaire wandeling. Hier kun je op zoek naar kokkels, mosselen, venusschelpen … Genieten!

Een stadje in rijen

Het schiereiland Saint-Jacut-de-la-mer, vroeger een eiland, heeft lang van de visvangst kunnen leven. Met name van de rogge- en makreelvisserij. Tegenwoordig is het een aangename badplaats met maar liefst elf mooie stranden! Neem de tijd en slenter door de straten van dit stadje met een unieke sfeer. De huizen zijn hier strategisch in rijen gebouwd, als bescherming tegen de wind.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten