Les Monts d'ArréeLes Monts d'Arrée
©Les Monts d'Arrée|Yvon Boelle

Monts d’Arrée

Een onwerkelijk landschap van heides en rotsen

Wat een verrassend landschap! In het hart van Bretagne ligt het ongerepte en beschermde gebied van de Monts d’Arrée met de Roc’h Ruz als hoogste top (385 meter). Op een steenworp afstand liggen de parochiale dorpen, beeldhouwwerken en prachtige kapelletjes die zeker een bezoek waard zijn.

Ontdekken Monts d’Arrée

Te midden van het Parc Naturelle Régionale Armorique, splitst een massief gebergte het departement Finistère in tweeën. Dit zijn de Monts d’Arrée. Een indrukwekkend en bijna onwerkelijk landschap waar heidevelden, gaspeldoorns en rotsachtige toppen elkaar tot aan de horizon afwisselen. De verbluffende uitzichten vanaf de toppen van de Monts d’Arrée zullen je zeker verrassen. Trek je sportschoenen aan en klim naar de top van de Roc’h Trevezel. Vanaf dat punt heb je een schitterend uitzicht over de Léon.

De kapel op de berg

Bovenop een dorre heuvel staat de kapel Saint-Michel-de-Brasparts, in 1672 opgedragen aan de aartsengel Saint Michel. Het uitzicht is de moeite waard van het beklimmen van de vele treden die naar de kapel leiden. Probeer een heldere dag uit te kiezen om ook de zwarte bergen, de klokken van Saint Pol de Léon en de zee vanaf hier te kunnen zien. In de omgeving zijn een bezoek aan de parochie van Sizun en de barokke beeldhouwwerken van Commana echte aanraders.

Wist Je Dit?

Een kale berg

Waarom staan er zo weinig bomen in de Monts d’Arrée? De legende vertelt dat daar waar het land ooit een groot bos was, de bomen door de hemel naar Bethlehem zijn gestuurd voor de geboorte van Christus, om het kind te verwelkomen. Weigerend om de oceaan over te steken zijn alle bomen ter plekken uitgedroogd.

Onontgonnen land

Een landschap van wilde veen en mysterieuze heidevelden, dat is het aangrijpende landschap van de Rochers du Cragou. Het laatste stukje pure natuur, zonder menselijk ingrijpen, in Bretagne. Bij het verlaten van het dorpje Bouillard volg je de botanische route die je op deze bijzondere plek brengt. Let goed op, want misschien zie je een wulp of een kiekendief in dit gebied.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten