© Emmanuel Berthier
De baaien bij Beg‑Meil en de Pointe de MousterlinParadijselijke stranden voor ieders smaak
Bekijk de video

De baaien bij Beg‑Meil en de Pointe de Mousterlin

De kust van Fouesnant is geschikt voor ‘zalig nietsdoen’, maar evengoed voor actieve ontspanning. Hoe en waar je je dag ook doorbrengt, de baaien, stranden en dennenbossen zorgen voor een steeds wisselend decor. Van de punt van Beg Meil naar Cap Coz is de zee steeds bereikbaar. Er is altijd wel een beschut stukje strand te vinden en overal kun je schitterende wandelingen maken.

Paradijselijke stranden voor ieders smaak

Ongestoord genieten van witte stranden en blauwgroen water

Tussen de rotsen liggen prachtige baaien met betoverende namen: de Vogels, de Piramides, de Doorboorde Rots… Sommige zijn groot en wel tientallen meters lang, andere zijn maar klein: ideaal voor gezinnen, als je met z’n tweeën bent, of alleen. Vaak moet je er wel een wandeling of fietstocht voor over hebben, maar die moeite wordt ruimschoots beloond. Het is altijd weer heerlijk om een duik in het heldere water te nemen of je te laten wiegen op de zachte golven. Een middagdutje onder de dennenbomen, picknicken aan het water, pootjebaden in de zee… het kan allemaal.

Een geweldig uitzicht over zee

Wie meer van het weidse gevoel houdt, kan naar het lange zandstrand van Kerler. Het strand loopt langzaam af naar de zee en geeft een schitterend uitzicht op de archipel van Glénan. En dan is er het beroemde Plage des Dunes, waar de duinen langs het strand begroeid zijn met helmgras en waar aan de horizon strand en oceaan elkaar ontmoeten. Voor gezinnen en jongeren zijn de stranden van Maner Coat Clévarac of Kerambigorn heel geschikt. Daar worden activiteiten georganiseerd als beachvolleybal, beachvoetbal en beachtennis. Wie het strand voor gezien houdt, vindt vervolgens allerlei vormen van vermaak rond de hotels en villa’s van de badplaats Beg Meil.

Een paradijs voor voetvissers!

Als het eb is en de zee zich terugtrekt, verandert het aanzien van de kust en komt een stuk strand bloot te liggen. Een goed moment voor het hele gezin om, gewapend met een schepnet en een kleine drietand en in gezelschap van een natuurgids, op pad te gaan voor een ochtendje voetvissen. Net onder het zand van het strand van Mousterlin wemelt het van de schelpen. Of je nu iets vindt of niet, plezier zul je zeker hebben en je bent heerlijk buiten, in de natuur.

Routes door de vrije natuur, langs de rotsen en de zee

De natuur van de zuidkust van Finistère staat bol van verrassingen. 120 ha poldergebied met duinen, watertjes, natte weidegronden en rietvelden vormen een landschap dat uniek is in Europa. Door het gebied ligt een met oranje gemarkeerde route van 9 km lengte: je krijgt fraaie uitzichten en ziet reigers, aalscholvers en waterhoentjes. Maak je de wandeling met een gids, dan kan die je er veel over vertellen. Je kunt hier wel blijven wandelen: de GR 34 (ook wel het Douanepad genoemd) voert langs het ene na het andere fraaie uitzichtpunt op de Baie de la Forêt. Tussen de bomen vang je af en toe een glimp op van de schitterende villa’s die daar gebouwd zijn met uitzicht op de oceaan.

La Forêt-Fouesnant, uitvalsbasis voor zeezeilraces

 Jachten, catamarans, vissersboten… Ze vormen samen een levendig schouwspel in de haven Port-la-Forêt, de ontmoetingsplek van bootbezitters, of het nu pleziervaarders of vissers zijn of profzeilers die zich in de baai voorbereiden op een zeilrace. Afhankelijk van je stemming kun je ook de paden volgen die je bij de oude haven brengen, naar een indrukwekkende granieten kerk, een kapel, een gehucht, een molen, een cairn, een landhuis, een wasplaats of een bron… Allemaal kleine pareltjes die verborgen liggen op het platteland.

 

Wist je dit?

Welke kleur heeft La Mer Blanche?

Bij de Punt van Mousterlin liggen zee en moeras naast elkaar en vormen een natuurlijke lagune waar achter de duinen het water unieke kleuren krijgt. Daaraan heeft dit gebied de naam Mer Blanche, witte zee, te danken.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Onze suggesties