L'Archipel des GlénanL'Archipel des Glénan
©L'Archipel des Glénan|LAMOUREUX Alexandre

Archipel van Glénan

Een betoverende archipel

Zeven eilandjes rond een binnenzee met kristalhelder water en witte zandstranden … Nee, je bent niet op de Canarische eilanden maar in Bretagne! Deze archipel bij Concarneau heeft heel veel weg van het paradijselijke landschap van een tropisch land. Een droom die werkelijkheid blijkt.

Ontdekken Archipel van Glénan

Als je in de buurt bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Glénan. Van april tot september, kun je vanaf Bénodet, Concarneau, Loctudy, Pors-la-Forêt en Beg Meil met de boot naar Saint-Nicolas. Een leuk idee voor een dagtocht, maar je kunt er ook iets langer verblijven. De archipel beschikt namelijk over een hostel. Omdat er echter een beperkt aantal bedden is, kun je er maximaal 3 nachten verblijven. In de zomer vind je er ook  restaurants, een duikschool en een beroemde zeilschool. Ter plaatse kun je kiezen voor een rondleiding over het eiland of voor een tocht op een boot met een doorzichtige bodem om de onderwaterwereld te bewonderen.

Ontdek verschillende vormen van watersport

De Archipel van Glénan is bekend om zijn paradijselijke stranden, maar ook om zijn internationale duikschool en het wereldwijd bekende Centre Nautique. Maak van de gelegenheid gebruik en volg een introductieles. Je kunt ook een wandeling maken om het eiland of naar de top van het eiland Saint-Nicolas lopen. Je kijkt daar uit over de binnenzee (de « Chambre ») en de schitterende kust.

Wist Je Dit?

Ongevaarlijke haaien!

De archipel heeft geen last van luchtvervuiling en beschikt over een sterk gevarieerd ecosysteem. Als je gaat duiken, zie je misschien een reuzenhaai van dichtbij. Ook al is zo’n haai soms 7 meter lang, hij is ongevaarlijk omdat hij alleen van plankton houdt.

Een unieke bloem

Mooie, witte, reukloze bloemen, 15 tot 40 centimeter hoog… De narcis van Glénan is typisch voor deze archipel. Omdat de narcis in de jaren ’50 met uitsterven werd bedreigd, is op het eiland een beschermd natuurgebied gecreëerd. Breng tussen april en juni een bezoek aan dit natuurgebied, de narcissen staan dan in volle bloei!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten