Ploumanac'hPloumanac'h
©Ploumanac'h|Alexandre Lamoureux

Ploumanac’h & Perros Guirec

Roze granietrotsen geven deze badplaats kleur

Perros-Guirec, met een kustlijn van 13 km lang en drie zandstranden, is een ideale plek voor gezinnen met kinderen en voor watersportliefhebbers. Een van de wijken van de stad, Ploumanac’h, is een oud vissersdorp dat nu een belangrijke toeristische trekpleister is geworden. De enorme roze rotsen, uitgesleten door wind en zee, geven het plaatsje een haast onwerkelijke aanblik. Het is een uitzonderlijk mooie natuurlijke bezienswaardigheid.

Ontdekken Ploumanac’h & Perros Guirec

De hoed van Napoleon, de schuilplek van een verliefd stelletje, de paddenstoel… Dat zijn zo maar een paar namen die gegeven zijn aan de enorme roze granietrotsen van Ploumanac’h. De rotsen, tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec, zijn wereldberoemd. Sommige zijn meer dan 20 m hoog! Met hun respectabele leeftijd van 300 miljoen jaar vormen ze een schitterend decor, over een gebied van meer dan 25 ha.

Perros-Guirec, watersportcentrum en badplaats voor het hele gezin

Perros heet in het Bretons Pen Ros, wat staat voor de top van een heuvel. Het vormt een schiereiland met afwisselend steile kusten en heerlijke zandstranden. Het is een drukke badplaats en ook een ideale plek voor zowel beginnende als gevorderde watersporters. Duurzaamheid staat hier hoog op de agenda. In het historische centrum staan verschillende authentieke strandvilla’s en de Saint-Jacques-kerk, een van de weinige voorbeelden van Romaanse bouwkunst in Bretagne. Vanuit de haven worden excursies georganiseerd naar de Archipel des Sept Îles, een van de grootste vogelreservaten in Frankrijk.

Wist Je Dit?

Een speld door de neus

Op het strand van Ploumanac’h staat een bidkapel, gewijd aan Saint-Kireg. Het beeld dat hier staat is vooral bij ongetrouwde vrouwen bekend. Als zij een speld in de neus van het beeld prikken en de speld blijft op zijn plek zitten, dan zullen ze binnen het jaar trouwen…zegt de legende!

Naar Trégastel en Trébeurden

Ga je iets meer naar het westen, dan kom je in Trégastel met zijn 12 zandstranden. Naast belangrijke megalitische sporen en een aantal prachtige kerken, is ook de getijdenmolen van Le Grand Traouïero de moeite van het bekijken waard. Tijdens een wandeling langs de kust moet je fantasie wel geprikkeld worden: stranden en rotsen met poëtische namen als het strand van de pastoors, de schildpadrots en de doodshoofdrots… Trébeurden ligt bij de ingang van de Baai van Lannion; vroeger hadden de sardinevissers hier hun thuishaven. Als je er komt, loop dan door naar de Pointe de Bihit. Bij laag water kun je naar het nabijgelegen Île Milliau lopen, een ongerept, lieflijk stuk natuur. In een uur tijd loop je het eiland rond en kun je ook nog een kijkje nemen bij een ongeveer 3.000 jaar oude allée couverte, een megalithische graftombe die doet denken aan een hunebed.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten