Bangor - Belle-Ile-en-MerBangor - Belle-Ile-en-Mer
©Bangor - Belle-Ile-en-Mer|BOËLLE Yvon

Belle-Ile-en-Mer

Zet koers richting het grootste Bretonse eiland

Geen plek doet haar naam meer eer aan dan Belle-île, wat letterlijk « mooi eiland » betekent. Het is een aanbevelingswaardige vakantiebestemming en zeker de moeite waard om er meerdere dagen door te brengen. Gelegen tussen rustige stranden en spectaculaire kliffen, bonte havens en groene landschappen, biedt het eiland een weelderig mozaïek aan landschappen.

Ontdekken Belle-Ile-en-Mer

Het grootste Bretonse eiland, gelegen op 14 kilometer van het schiereiland Quiberon, zal je ongetwijfeld niet onberoerd laten. Een goed idee is om, zodra je met de boot aankomt in de charmante haven van Le Palais, een fiets of auto te huren om alle uithoeken van Belle-île te ontdekken. Begin je bezoek met een wandeling over de kades met kleurrijke en zwierige huizen. Wandel op je gemak rond in de haven en in het centrum van Le Palais voordat je een bezoek brengt aan de citadel Vauban. Je bereikt de citadel via de poort van de vestingtoren. Het is een indrukwekkend gebouw. Wandel vervolgens naar de omgang, waarvandaan het uitzicht over de haven prachtig is.

Bij Sarah Bernhardt op bezoek

Zet koers naar het noordwesten, richting Sauzon. Deze pittoreske haven mag je zeker niet overslaan. Bezoek het in de avond als de kade helemaal opbloeit met levendige terrasjes en heerlijke restaurants. De Pointe de Poulains ligt op slechts drie kilometer van de haven. Deze ruige kaap is bekend geworden door de actrice Sarah Bernhardt (van Nederlandse afkomst), die hier aan het einde van de 19e eeuw kwam wonen. Haar huis is sinds 2007 opengesteld voor publiek.

Wist Je Dit?

Ken je de zeepokken?

Dit merkwaardige schaaldier waarvan de vangst aan regels is gebonden, is alleen te vinden op bepaalde plekken aan de Atlantische kust, onder andere op Belle-île. Hij wordt koud gegeten bij de borrel. Hmmm… Dit moet je absoluut proeven!

Een eiland met twee gezichten

Ruige kliffen, een woeste zee… Je zult ongetwijfeld gecharmeerd raken van het adembenemende landschap van deze ruige kust. Enkele bezienswaardigheden: de grote vuurtoren, de rotsen van de grot Apothicairerie en het uitzicht bij Port-Coton en Port-Goulphar zijn bijzonder de moeite waard. Landschappen die scherp contrasteren met de rust op de schitterende stranden van Bordaboué en Les Grand Sables. Het naseizoen is het beste seizoen om er naar toe te gaan.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten