Coucher du soleil au port HaliguenCoucher du soleil au port Haliguen
©Coucher du soleil au port Haliguen|Clarom69 - Fotolia.com

Schiereiland Quiberon

Een ruige kust en zandstranden

Het schiereiland Quiberon biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, die je onmiddellijk zal bekoren. In het westen een spectaculaire ruige kust en in het oosten fijne zandstranden. Quiberon is een van de meest bekende badplaatsen en tevens de vertrekhaven voor Belle-île, Houat en Hoëdic.

Klik, doe inspiratie op en start…
Ontvang de nieuwsbrief over Bretagne!

Ontdekken Schiereiland Quiberon

Dit prachtig woeste deel van de westkust strekt zich uit over 8 km, van het Château Turpault tot de Pointe du Percho. Brokkelende kliffen, bogen door het water uitgesleten… Zelfs bij rustig weer is het een spectaculair gezicht, de golven die stukslaan op de rotsen. Neem de tijd voor de Pointe de Beg-er-Goalennec. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de zee, richting Belle-Île.

Een rustig zandstrand of de ruige kust?

Het schiereiland van Quiberon is met haar dertig kilometer lange kust een zeer bekende toeristische trekpleister. Quiberon biedt een enorme variëteit aan landschappen. Hier vind je op een kleine oppervlakte rustige stranden, spectaculaire kliffen, groene gebieden en kleurrijke dorpjes. Op de weg die langs de ruige kust (de côte sauvage) loopt, zijn bovendien veel megalithische plekken te zien. Aan de stranden van Quiberon kun je tevens van de mooiste zonsondergangen genieten. Neem er eens een avondje de tijd voor, en kom geheel tot rust, terwijl de zon de hemel de meest onverwachte kleuren geeft en de stilte slechts wordt doorbroken door de golven!

Een actieve vakantiebestemming

Het schiereiland is een ideale bestemming voor liefhebbers van een actieve vakantie. In Quiberon worden veel watersportactiviteiten aangeboden: boottochten, vissen op zee, zeilen, strandzeilen, kajakken op zee, kitesurfen. Het schiereiland heeft enkele van de mooiste surfspots van Bretagne. Het douanepad (GR® 34) loopt over het hele schiereiland en biedt schitterende uitzichten. Ook fietsroutes lopen kriskras over het hele schiereiland.

Wist Je Dit?

Een middeleeuwse fantasie

Hoewel hij niet open is voor publiek, is het silhouet van de Château Turpault kenmerkend voor het schiereiland Quiberon. Torentjes, kantelen … Een gebouw uit de Middeleeuwen? Nee, de in 1904 gerealiseerde fantasie van een rijke industrieel.

Steegjes en mooie boetiekjes

Laat je onderdompelen in de sfeer van de oude Bretonse dorpen! Iets van de kust af bieden de pittoreske dorpjes van het schiereiland uitzichten die op een ansichtkaart niet zouden misstaan. Smalle straatjes met witte huizen, blauwe luiken en bloeiende hortensia’s … Hier lijkt de tijd stil te staan. Je zult ongetwijfeld niet ongevoelig zijn voor de verleidingen van de mooie “Quiberonse” boetiekjes. De fijnproevers worden niet vergeten, zij kunnen terecht bij één van de vele goede restaurants waar zeevruchten of vis op het menu staan of bij de typische crêperies. Vergeet ook de Bretonse specialiteiten niet: niniches (suikerwaren), salidou (caramel met gezouten boter), “Quiberonse” koekjes, gerookte vis en de bekende sardientjes in blik.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten