Rochefort en Terre - Landes et châteauRochefort en Terre - Landes et château
©Rochefort en Terre - Landes et château|BERTHIER Emmanuel

Heidevelden van Lanvaux

Woest landschap en megalieten

De Landes de Lanvaux lopen van oost naar west door het departement Morbihan. Ze bestaan uit woeste landschappen, doorkruist door allerlei wandel- en fietspaden, en hier en daar stukken bos. Een natuurlijke omgeving met een rijk gevarieerde flora en fauna en plekken met bijzondere megalieten. Haast je vooral niet! Want even verder ligt de middeleeuwse stad Malestroit en die is zeker een omweg waard.

Ontdekken Heidevelden van Lanvaux

Geniet van dat ongerepte landschap! Een granieten rug strekt zich uit over enkele tientallen kilometers, van Camors in het westen naar Redon. Op de hoogste pieken bereikt hij een hoogte van 175 m. Vanaf daar krijg je een schitterend panorama voorgeschoteld, met heide en brem die met hun felle kleuren de aarde kleur geven. Wie van flora en fauna houdt, kan hier zijn hart ophalen. In het heidelandschap zijn allerlei beschermde soorten te vinden, zoals de koningsvaren en de beenbreek met zijn vrolijk gele bloemen.

Wist Je Dit?

Bijzondere gasten

Houd je ogen goed open: in de Landes de Lanvaux leeft een aantal bedreigde diersoorten, zoals de zwarte specht en een bijzondere slak, de escargot de Quimper.

Tussen de oceaan en het Bretonse binnenland

De Landes de Lanvaux vormen een van de karakteristieke landschappen van de Morbihan. De stadjes en dorpen zijn vaak tegen de steile granietflank aangebouwd. Water is hier overal. Je moet alleen je best doen om het te zien, want het ligt verscholen in dichte begroeiing. Het verraadt zich door de aanwezigheid van greppels, dijken, of stroompjes die verscholen liggen in de weilanden. Langs achterafweggetjes ontdek je kerken en megalithische monumenten, zoals de Quenouille de Gargantua bij Plaudren of de Cairn de Larcuste bij Colpo. Houd je ogen goed open, want in de Landes kun je ook nog een paar bijzondere, met uitsterven bedreigde diersoorten bekijken, zoals de zwarte specht en een bijzondere slakkensoort, de escargot de Quimper.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten