Golfe du Morbihan - Ile d'Arz - RandonnéeGolfe du Morbihan - Ile d'Arz - Randonnée
©Golfe du Morbihan - Ile d'Arz - Randonnée|BERTHIER Emmanuel

Het Île aux Moines en het Île d’Arz

De twee grootste eilanden in de Golf van Morbihan

Het Île aux Moines, het « monnikeneiland », is het grootste van de 42 eilanden in de Golf van Morbihan. Het onderscheidt zich van de andere door de aanwezigheid van bos, door het zachte klimaat en de smaakvolle, ecologisch verantwoorde stijl. Het buureiland Île d’Arz is woester en is vooral geliefd bij wandelaars vanwege het schitterende kustpad.

Ontdekken Het Île aux Moines en het Île d’Arz

Het eiland dankt zijn naam aan de monniken van de abdij van Redon die het eiland in de 8e eeuw cadeau kregen van de koning van Bretagne. Het hele jaar door is er een bootverbinding met het eiland vanaf Port-Blanc, zo’n 15 km van Vannes. Het eiland heeft een kruisvorm; het langste deel loopt van noord (Pointe du Trech) naar zuid (Pointe du Nioul) en is 6 km lang. Camelia’s, mimosa, palmbomen en sinaasappelbomen groeien hier in overvloed. Buiten het seizoen kun je heerlijk rustig wandelen door het stadje met zijn straatjes vol bloemen en pittoreske vissershuizen. Je kunt het eiland heel goed wandelend of op de fiets verkennen (fietsverhuur bij de kade waar de veerboot aanlegt). De fiets is ideaal om het Bois d’Amour en de heuvels bedekt met heide te doorkruisen, om het grote strand te verkennen, de kleine strandjes en de megalieten van deze « parel van de Golf ».

Wist Je Dit?

Titanenwerk

De Cairn van Gavrinis is een megalitisch monument op het eiland Gavrinis, voor de kust van Larmor Baden. Op de stenen zijn fascinerende inscripties te zien. In totaal weegt dit neolithische bouwwerk meer dan 18.000 ton! Ronduit een titanenwerk!

Île d’Arz, het « kapiteinseiland »

Vanaf Conleau duurt het 20 minuten voor je van de boot stapt en voet aan land zet op dit eiland met zijn ongerepte natuur. Het is een paradijs voor wandelaars. Er is weinig reliëf, maar het eiland is meer dan aantrekkelijk: een zeer diverse natuur, een dorpje en oude villa’s, getekend door het patina van de tijd. Het kustpad leidt je rond het hele eiland en vanaf sommige punten heb je een geweldig uitzicht over de Golf. Bij de Pointe du Berno staat een getijdenmolen uit de 16e eeuw. Hij is gerestaureerd door een aantal gepassioneerde vrijwilligers en tegenwoordig werkt hij weer. In het dorp staat het museum Marins et Capitaines, waar je een kijkje krijgt in de tijd waarin vrijwel alle mannen van het eiland naar zee gingen, om te werken in de koopvaardij of bij de marine.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten