Vent de voyageVent de voyage
©Vent de voyage|Audrey Ravache Photographie/Studiaudrey

Cadeautip: leg Bretagne onder de boom deze kerst

De feestdagen komen eraan. Een stukje Bretagne onder de kerstboom, zou dat niet leuk zijn? Wij maakten een mooie selectie! Alle cadeaus zijn lokaal gemaakt én mooi, gecreëerd met liefde en op basis van de kernwaarden van de kunstenaars.

1. De zee

Zeilen en schoonheid

Surf op de blue beauty met heerlijke schoonheidsbehandelingen die al het goede uit de zee gebruiken! Simpele formules en biologische ingrediënten bij Route Mandarine, 1919 Bains de Mer of Ocean Heritage, voor behandelingen met water uit Molène, 100% natuurlijk. Een speciale vermelding voor de  kit “727”, in het handgemaakte toilettasje van zeildoek vind je een schoonheidsritueel – twee cadeaus in één. (Geüpcycled) zeil onder de kerstboom leggen, is eenvoudig en elegant, net als de unieke tassen- en decoratiecollecties: die van 727 Sailbags in Lorient, maar ook die van Vent de Voyage in Saint-Malo. Het wordt een mooie kerst!

727 Sailbags

Vent de Voyage


2. Schelpen

Puur en verfijnd

De schatten die langs de kust liggen, zijn een ware inspiratie voor lokale creaties: de kaarsenstandaards en dienbladen van Malàkio, op basis van geüpcyclede schelpen zijn perfect voor een prachtig gedekte tafel. Bij Armeria Bijoux is de trivia, een klein roze schelpje dat op de stranden in Finistère te vinden is, de ster: het schelpje wordt met de hand bewerkt op het schiereiland Crozon en hangt aan een eenvoudig gouden kettinkje.
En als het op de Perlucine-schoonheidsbehandelingen aankomt, op basis van poeder van witte oesterschelpen, zwichten wij voor de scrub die mineralen bevat en heerlijk ruikt.

Malàkio

Perlucine

3. Wol

Gebreid, als vilt of fleece

Een zeemanstrui? Onmisbaar in elke garderobe! Bij Dalmard Marine of Baie des Caps, twee Bretonse merken die producten maken die lang meegaan, weten ze comfort en stijl te combineren. Dat geldt ook voor Itoha, ontwerper van heerlijk zachte fleece kleding in Dinan en Saint-Malo… De inrichting van je huis mag ook lekker warm en zacht zijn met de creaties van Héloïse Levieux – plaids, lampenkappen, poefs van vilt, ambachtelijk gemaakt.

Baie des Caps

Héloïse Levieux

4. Aarde

Stilte, hier groeit iets!

Biologische boekweit in de kruidenthee en gomasio van Mademoiselle Breizh, haver van de lokale molen in de zeep van Gaëlle Besse, biologisch (en lokaal) koolzaad in de zeep van La Dryade, vlasdodder met eindeloos veel kwaliteiten in de comestische producten van Elfenn… Het ruikt hier duidelijk naar verantwoorde producten die clean zijn!
Dezelfde creatieve vrijheid is terug te vinden in keramiek met een organische charme: we zijn weg van de praktische en elegante artikelen van Jérôme Colivet in Brocéliande, het servies van Vanessa, verkrijgbaar bij Graphiste en terre en de Bretonse kommen met een modern accentje van Bols & Cie. Een geniaal idee? Een complete set om zelf je eigen kom te beschilderen.

Elfenn

Graphiste en Terre


5. Hout

Op maat gemaakt, tijdloos

Maak van het bad een zee vol avonturen met de kleine bootjes van Maison Tirot. Op de rand van het bad of de wastafel staan deze bootjes altijd klaar om te water gelaten te worden…. En voor de grotere kinderen is er een skateboard van  Koad. Hout uit duurzaam beheerde bossen, een korte toeleveringsketen zodat jij verantwoord kunt skaten en surfen. Want naast skateboards biedt de website ook surfplanken die dezelfde waarden nastreven als Gawood. Hoor jij bij Team haardvuur en puzzelen? De puzzels van Kabanon, worden in Rennes gemaakt en nemen je mee naar je favoriete steden. En in deze donkere dagen heeft het atelier Sophie Pinard, in La Gacilly, prachtige lampen om de duisternis te verlichten.

Maison Tirot

Gawood


6. Vuur

De kunst van het blazen

Doorzichtig en licht: we staan in vuur en vlam voor het merk van Lucile Viaud. In zijn atelier in Rennes vervaardigt de kunstenaar voorwerpen van glas op basis van natuurlijke hulpbronnen en lokale bijproducten. Originaliteit en buitengewoon veel finesse, dat zijn de kommen, kiezels en flessen van Fluïd, glasblazer in Belle-Ile-en-Mer, maar ook de hedendaagse ontwerpen van Aurélie Abadie en Samuel Sauques. En voor kaarsen is Petits Phares hét adres: plantaardig, ambachtelijk, handgemaakt met gezonde producten…. Voor een gemoedelijke sfeer in huis, elke dag.

Kaars Petits Phares

Atelier Lucile Viaud


7. … en natuurlijk de boter!!

In Bretagne smeren ze boter niet alleen op brood

Zelfs de naam van de sprankelende sieraden van DemiSel, gemaakt van gerecycled leer, doet aan boter denken! En boter is natuurlijk een essentieel ingrediënt in de koekjes van Maison Guella, de legendarische karamel van  Maison Le Roux en de snoepjes van Ambr’1… Of het nu in de keuken is of als biologische versie in superzachte zeep die goed is voor de planeet en de huid, met deze cadeaus val je met je neus in de boter!

Ohëpo

Biscuiterie La Lorientaise

Vous aimerez aussi

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten