Océanopolis - Pavillon tropicalOcéanopolis - Pavillon tropical
©Océanopolis - Pavillon tropical |Photo - Simon Cohen

Wat doe je in Bretagne als het regent?

Hoe houd je de moed erin als de regen met bakken uit de lucht komt, of als het de hele dag druilerig is? Geen stress, want in Bretagne zijn plekken te over die je kunt bezoeken of waar je iets leuks kunt doen en waarbij laarzen en regenjas niet nodig zijn. Zoek snel iets om de dag toch een zonnig randje te geven. En begint de inspiratie op te drogen, dan betekent dat dat de zon weer schijnt!

1. Een duik in de wereld van de zeevaart

In het Port-Musée in Douarnenez kun je beginnen aan een ontdekkingstocht langs alle continenten en kun je schepen bekijken die de wereldzeeën hebben bevaren. Er liggen zelfs vier echte schepen aan de kade die je helemaal kunt bekijken, van ruim tot dek! In Le Guilvinec, bij de Cité de la pêche Haliotika, kun je aan boord stappen van de Bara Breizh, een replica zeilkotter, en krijg je een levensecht beeld van het dagelijks leven van zeevissers. Neem eens een kijkje bij de visafslag, ga schatzoeken en wees erbij als de echte vissersschepen weer de haven binnenlopen: een geweldig schouwspel! In de Pôle Course au Large in Lorient, bij de Cité de la Voile Eric-Tabarly, kun je in de huid van een racezeiler kruiper die meedoet aan de Vendée Globe, een solozeilwedstrijd rond de wereld. 4D, films, simulatoren, navigatiesimulator: net echt!


2. Een reis in de ruimte

In een baan om de aarde! In Pleumeur-Bodou worden de geheimen van de ruimte voor je onthuld. Onder een koepel van 360° ontdek je de wonderlijke wereld van het zonnestelsel, van sterrenstelsels en sterrenbeelden. Bezoek meteen ook de naastgelegen Cité des Télécoms. De banen van de planeten rond de zon, de Apollo-missies naar de maan, de geschiedenis van de Hubble-telescoop, daarover kom je van alles te weten in het Planetarium van Rennes, ondergebracht in de Espace des Sciences. Bij elk bezoek kijk je live mee en de medewerkers beantwoorden je vragen ook live. Een van de meest realistische manieren om de ruimte te ervaren. 

3. Oog in oog met dieren

Bewonder dansende kwallen, zoek Nemo tussen de tropische vissen en kijk zonder vrees een haai in de ogen. Dat kan in Océanopolis in Brest en in het Aquarium van Saint-Malo. Een echte duik in de onderwaterwereld waarbij je lekker droog blijft! Na een bezoek aan de stallen en de zadelkamers van de Haras National in Hennebont of die in Lamballe kun je de kunsten van paarden en ruiters bekijken in een grote tent. Zin in meer? Aan de voet van de Monts d’Arrée, in Le Cloître-Saint-Thégonnec, is een museum dat helemaal gewijd is aan de wolf.

4. Een onderzoek afronden in recordtijd

Het blijft een uitdaging om je pubers in beweging krijgen, toch? Trek ze over de streep met een zoektocht die binnen 60 minuten klaar moet zijn: het is onderdeel van een escape game waarin je ook nog iets leert over de geschiedenis van Bretagne. In Breizh Escape kun je bijvoorbeeld de bevrijding van Saint-Malo in 1944 opnieuw meemaken, of je helpt Benjamin Franklin om een verdrag met de VS te sluiten bij Énigmes Breizh in Auray. Reken 3 à 4 uur met puzzels en spellen om de uitgang te vinden in het 1200 m² grote Enigmaparc, een helemaal overdekt attractiepark bij Rennes. In de Auberge des Voyajoueurs, in de Landes de Monteneuf, kunnen gezinnen die graag spelletjes doen helemaal los gaan: je kunt er kiezen uit zo’n 800 spellen van over de hele wereld. Gelukkig zijn er begeleiders om je de spelregels uit te leggen!


5. Wetenschappelijke en grappige experimenten

Zijn je kinderen dol op wetenschap? In 70.8, gevestigd in de Ateliers des Capucins in Brest, heb je niet alleen ogen nodig, maar ook handen, oren en voeten om kennis te maken met de ontwikkelingen op maritiem gebied: biotechnologie, hernieuwbare energie, apparaten voor diepzeeonderzoek… Een uitstekende manier om een betere kijk te krijgen op de wereld van het water! Een tv-journaal presenteren, een beeld- en geluidverbinding tot stand brengen, de grondbeginselen van codering leren, een voorwerp in 3D vormgeven: in de Cité des Télécoms in Pleumeur-Bodou kunnen je nerds met behulp van heel veel spellen de digitale wereld ontdekken. Stap ook eens binnen bij het Laboratoire de Merlin in de Espace des Sciences in Rennes: 30 leuke activiteiten op het gebied van wiskunde, optica en mechanica staan klaar voor de ingenieurs in de dop.

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten