Château De Suscinio - Sarzeau
©Château De Suscinio - Sarzeau|Simon Bourcier

5 droomkastelen voor jong en oud

Waan je ridder of prinses in Bretagne

Houd je van bijzondere verhalen uit de middeleeuwen? Een bezoek met de kinderen aan een van de zes Bretonse kastelen is een belevenis waarmee je teruggaat in de tijd… Speurtocht, escape games, magische kerkers: tijdens de vakantie is er tijd voor allerlei vertier en ontdekken we de magische sfeer van de vakantieplek. Terug in de tijd, je waant je honderden jaren terug in het verleden.

In één oogopslag

1. Aan het water, in de sfeer van de middeleeuwen

Château de Suscinio

De zeelucht blaast tegen het schiereiland van Rhuys waar het kasteel Suscinio zich bevindt, één van de grootste in de regio. Na 800 jaar, heeft de woning van de Hertogen van Bretagne nog steeds zijn kinderziel bewaard. Binnenkort schoolvakantie? Dan begint het te borrelen en te bruizen in het kasteel! Verkleed door het kasteel lopen, speurtochten, workshops, dierenpark en natuurlijk zelf of met een gids het kasteel bezoeken. De gidsen leren groot en klein alles over het leven in het kasteel maar ook over de kwetsbare en beschermde natuurlijke omgeving. Laatste pauze op de stadsmuren om te profiteren van het uitzicht over de golf van Morbihan, er wordt een kruisboog afgeschoten … en de deuren gaan langzaam dicht!

Opening: vanaf april 2023. Schoolvakanties en zomer.

Château de Suscinio

Waar slapen?


2. Het kasteel waar de prinsen kinderen zijn

Château de Kergroadez

In de noordelijke punt van de Finistère, net boven Brest, komt een boodschapper van de koning aan bij kasteel Kergroadez. Helaas, de ketting van de markiezin is gestolen! Verkleed als prinsessen of ridders, gaan kinderen tussen de 6 en de 10 zonder hun ouders op pad, op zoek naar aanwijzingen om het sieraad terug te vinden. Andere spelen, verhalen en workshops tijdens de schoolvakanties. In verschillende geheime ruimtes, kan het hele gezin escape games spelen. In “De Vampierenjagers” moet je bewijzen verzamelen om het kasteel te bevrijden. Denk je dat je de uitdaging aankan? Echt? We raden je aan na vertrek bij het kasteel nog even rond te wandelen in het bos rondom. In de tuinen liggen nog een aantal bezienswaardigheden: plantaardig doolhof, middeleeuwse wasplaats … En vergeet niet even te pauzeren in het theehuis!

Schoolvakanties en zomer.

Château de Kergroadez

Waar slapen?

3. De grootste vesting van Europa

Château de Fougères

Fougères, het jaar duizend. Een majestieus kasteel kijkt uit over de stad. En zo sta je voor het grootste middeleeuwse fort in Europa dat zo goed bewaard is gebleven! Alles is afgestemd op een geweldige ervaring voor de jongste bezoekers: audiogidsen (vanaf 6 jaar), een geanimeerd parcours met activiteitenboekje, kleine tentoonstellingen, workshops tijdens de vakanties… Op donderdagavonden in de zomer komen de muzikanten, dansers, circustroepen en acrobaten op paarden naar het kasteel. Bovenop de stadsmuren is het uitzicht adembenemend en je kan vrijwel een heel rondje lopen. van de Mélusine-toren tot de Surienne-toren, je raakt spelenderwijs gewend aan de indrukwekkende en goedaardige conciërge.

Schoolvakanties en zomer.

Château de Fougères

Waar slapen?


4. Een juweeltje uit de Renaissance in het hart van de Finistère

Château de Kerjean

Tussen Brest en Morlaix, in het noorden van Bretagne, kun je vanaf de lente met het gezin de stadsmuren en de erepoort van het kasteel van Kerjean veroveren! En binnen staan er je nog heel wat verrassingen te wachten: films, geanimeerde maquettes, een speciale bril om deze ontdekkingsreis nog leuker te maken. Beelden in de kapel, mooie fontein … Tijdelijke en vaste tentoonstellingen, fest-noz, voorstellingen, complotten en murder parties om het hele jaar door van de locatie te profiteren, tot aan de kerstvakantie. Het enorme eigendom is vrij toegankelijk, profiteer dus van een wandeling in de tuinen net als de adel in het verleden!

Opening: vanaf 8 april 2023. Schoolvakanties en zomer.

Château de Kerjean

Waar slapen?


5. Verrassingen in het zomerseizoen, het statige landhuis

Château de Bienassis

Aan de noordse kust van Bretagne, 35 km ten westen van Saint-Malo, kun je in Erquy met het hele gezin het leven op een kasteel ervaren. In de zomer kun je in het landhuis van Bienassis een ongeëvenaard avontuur beleven. Parcours met geluideffecten, middeleeuwse spelen, speurtochten of escape games om het bezoek in het kasteel maar ook in de middeleeuwse moestuin of de Franse tuinen avontuurlijk te maken. Elk jaar een ander programma. Afwisseling is het motto! Met behulp van virtual reality kun je opnieuw de grote evenementen beleven die de geschiedenis van het kasteel hebben getekend. In augustus zet het tweejaarlijkse licht- en geluidsspel bij het vallen van de avond de roze stenen van de façade in vuur en vlam en voert jong en oud naar een historisch tijdperk. Adembenemend!

Château Bienassis

Waar slapen?

Rocher Portail,
De nieuwe school voor tovenaars

Bericht voor alle dreuzels, halfbloedjes en hun ouders: Het kasteel van Rocher Portail is nu nog maar drie periodes per jaar geopend (juli, herfstvakantie, december). De jonge bezoekers duiken direct in de wereld van de tovenaarschool. Een unieke ervaring in Europa!

Rocher Portail

 

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten