template custom NL- Van de haven van Le Légué bij Saint-Brieuc, naar het Maison de la Baie in Hillion | Tourisme Bretagne

Van de haven van Le Légué bij Saint-Brieuc, naar het Maison de la Baie in Hillion

Vertrek : Légué Port
Aankomst : Maison de la Baie

De Port du Légué heeft onmiskenbaar cachet, en hier in de haven begint het avontuur met een kop koffie! De wandeling leidt je over de kaden van de Légué, met om je heen statige redershuizen en lokale street-art. Bij de Pointe de Cesson en de zandbanken van het natuurreservaat wordt het landschap onherbergzamer. Met de voortdurend veranderende getijden veranderen ook het landschap en de kleuren. Bij de hutten onderaan de kliffen van de Grève du Valais, kun je jezelf voorstellen als een soort Robinson Crusoë, maar je moet weer verder, naar het oosten, naar de Grèves de Langueux en de zilte weiden daar. Op de Pointe d’Illemont moet je echt je verrekijker pakken: dit is kijken vanaf de eerste rang naar 112 verschillende soorten vogels die hier leven!

Het slot van een dag zonder haast…

De wandeling eindigt makkelijk én mooi, bij het kiezelstrand van Hillion: een bezoek aan het Maison de la Baie, een duik in zee voor de kinderen en als afsluiting genieten van de ondergaande zon.

   Niveau van geoefend tot niet-geoefend

16 km – Ongeveer 4 uren lopen

Onze aanbiedingen

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten