template custom NL- Van Louannec naar Trégastel | Tourisme Bretagne

Van Louannec naar Trégastel

Vertrek: Bassin du Lenn
Aankomst: Pors Coz

Vanaf het plaatsje Louannec daal je regelrecht af naar de haven van Perros, via het moeras Le Lenn, een ideale vogelkijkplek. Neem aan de andere kant van de haven de richting van de Pointe du Château. Kijk, daar liggen ze: twee witte zandstranden helemaal voor jou, die van Trestrignel en die van Trestraou. Schitterend en beschut gelegen. En dan dat roze van de granieten rotsen, de beroemdste ter wereld, die opduiken uit het water en uit het heidelandschap, met vaak bizarre vormen. Wat zie jij erin? Een hoed, een fles, een hoofd? Met die roze tinten in het avondlicht kan je verbeelding zomaar met je op de loop gaan! Terwijl je loopt, houdt de vuurtoren van Ploumanac’h, de meest emblematische van Bretagne, de wacht. Nog even het water in bij het strand van Saint-Guirec, aan de voet van het kapelletje, en dan kom je bij de haven, die afgesloten wordt door een getijdenmolen. Als je de richting van Trégastel neemt, over het schiereiland Tourony, let dan vooral op het schitterende uitzicht op het kasteel van Costaérès, langs de Baie Saint-Anne.

Hijs de zeilen

Heb je zin om van dichtbij papegaaiduikers en jan-van-genten te bekijken? Ga dan met de boot naar het vogelreservaat Sept-Îles, de grootste zeevogelkolonie van Frankrijk. Met het zeilschip Ar Jentilez kun je halve dag varen of een tocht maken bij zonsondergang.

Adembenemende uitzichten krijg je als je aan boord gaat van een van de zeilschepen van het Centre Nautique in Perros-Guirec*; de tochten, tussen de rotsen door, vertrekken vanaf het strand van Trestraou.

*Onder voorbehoud van beschikbaarheid. Reserveren wordt aangeraden

           Niveau van geoefend tot sportief

16 km – Ongeveer 4.15 uren lopen

Onze aanbiedingen

Officiële website van Toerisme Bretagne