Erquy - Plage du Portuais
©Erquy - Plage du Portuais |LAMOUREUX Alexandre

Erquy

Een gezinsbadplaats van roze zandsteen

Tien zandstranden, een bedrijvige vissershaven bekend om zijn heerlijke sint-jakobsschelpen, wandelpaden en vooral de unieke kleur van roze zandsteen… Erquy heeft veel troeven en een sterke persoonlijkheid. Het zal je snel voor zich winnen!

Ontdekken Erquy

Met vrienden, met het gezin, ongeacht het tijdstip van de dag.. Erquy verleidt je met haar charmes! Het is de belangrijkste vissershaven voor de venusschelp en de sint-jakobsschelp, de kades van Erquy leven dus met het getij van de zee. Van november tot en met maart kun je vanaf de parkeerplaats in de buurt van het dok naar de vissers kijken die hun zakken schelpen uitladen voordat ze verkocht worden op de veiling. Daarna kun je een wandeling maken door de straatjes die geplaveid zijn met roze zandsteen. Niet te verwarren met graniet! De lokale rots is het resultaat van een opeenstapeling van zandlagen die 470 miljoen jaar oud zijn.

Geel in het voorjaar, paars in de zomer

Wist je dat de heidevelden van Cap d’Erquy geclassificeerd zijn als meest uitzonderlijke natuur van het departement? Zandduinen, kliffen van roze zandsteen … De wilde heide tooit zich steeds weer met andere kleuren. Ga er eens kijken aan het begin van het voorjaar als de gaspeldoorn de velden schitterend geel kleurt. In juni troont de dopheide met haar kenmerkende paarse kleur.

Wist Je Dit?

Het dorp van Astérix en Obélix?

Wie kent het beroemde dorp niet van de ontembare Galliërs? Drie stenen in de open zee bij een Bretonse kaap en steenhouwerijen. Dat is natuurlijk Erquy! Uderzo zou door deze plek zijn geïnspireerd toen hij als kind in deze omgeving zijn vakanties doorbracht …

Alle zintuigen op scherp

Kleuren van de flora, geuren van de heide, de kreten van zeevogels … Open je ogen, neus en oren om volledig te kunnen genieten van de Cap d’Erquy. Je kunt het te voet ontdekken, bijvoorbeeld met de drie excursies die vertrekken vanaf het prehistorische dorpje Tu-es-Roc, ten noorden van het stadje. Je zult er de ruïnes ontdekken van een wachthuis uit de 18e eeuw en van een oude kogeloven. Je kunt na de kaap je wandeling voortzetten richting Fort la Latte, langs het pad van de douaniers. Je zult een opeenvolging van stranden ontdekken en een aantal van de mooiste baaien van de noordkust.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten