Cap Frehel ‑ Fort LalatteCap Frehel ‑ Fort Lalatte
©Cap Frehel ‑ Fort Lalatte|Emmanuel Berthier

Cap Fréhel en Fort la Latte

Spectaculaire kliffen en een historisch fort

70 meter boven de zee bieden de kliffen van leisteen en roze zandsteen van Cap Fréhel een van de mooiste uitzichten van Bretagne. Een uitzonderlijke plek, gelegen tussen gaspeldoorn en heide, met een vogelreservaat en een wandelpad dat leidt naar het beroemde fort van La Latte.

 

Ontdekken Cap Fréhel en Fort la Latte

Wie een uniek natuurgebied zoekt om mooie wandelingen te maken kan in Cap Fréhel alles vinden wat zijn hart begeert. Er zijn uitgestrekte heidegebieden, grillige rotsen, en adembenemende uitzichten op de zee en de Smaragdkust. De rotsen huisvesten honderden broedvogels. De kaap biedt tussen de Pointe du Grouin en het eiland Bréhat ook één van de meest uitgestrekte heidevelden van Europa én een majestueuze vuurtoren van 103 meter.

Glinsterende heidevelden en een vogelreservaat

Natuurliefhebbers zullen het hier naar hun zin hebben. Van mei tot en met oktober is de kaap een symfonie van kleuren. Het felle geel van de brem, in het voorjaar vermengd met het roze van het arsenaal en in de zomer met de paarse heide. En dan de honderden zeevogels (kuifaalscholver, zilvermeeuw …), waaronder de zeldzame alk. Een twintigtal vogelsoorten woont in de kliffen.

Wist Je Dit?

In de schijnwerpers

Fort La Latte dient regelmatig als decor voor films over ridders en zwaarden. Tony Curtis en Kirk Douglas in de Vikings in 1957, Sophie Marceau en Lambert Wilson in Chouans en in 2010 de televisiefilm l’Epervier, geïnspireerd door het stripverhaal van Patrice Pellerin.

Een wandeling naar het fort

Met helder weer kun je genieten van het panorama dat zich uitstrekt van de Cotentin en Jersey tot aan Paimpol. Vanaf Cap Fréhel volg je, na een omweg via de huidige vuurtoren uit de jaren 50, het kustpad GR 34 naar het fort La Latte. Een wandeling van anderhalf uur naar dit historische monument, waarvan het bezoek de omweg zeker waard is. Geschiedenisliefhebbers en kinderen zullen genieten van de kapel, de hoofdwachten en de kerker. Van boven in de toren is het uitzicht over het omringende landschap adembenemend.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten