Saint-SuliacSaint-Suliac
©Saint-Suliac|Emmanuel Berthier

Saint-Suliac en het dal van de Rance

Een schitterende riviermonding met een gevarieerd erfgoed

De vallei van de Rance is een van de meest karakteristieke riviermondingen van de hele regio. Bij eb ziet je hier uitgestrekte vlaktes, maar bij vloed lijkt deze plek op een zeearm. Van Dinan tot Dinard en Saint-Malo, overal langs de oevers van de rivier zijn de wandelingen de moeite waard. Je ontdekt hier pittoreske dorpjes en prachtige redershuizen.

Ontdekken Saint-Suliac en het dal van de Rance

De Rance is een Bretonse kustrivier die bij de Côtes d’Armor ontspringt en uiteindelijk tussen Dinard en Saint-Malo bij het Kanaal eindigt. Deze rivier met een lengte van 100 kilometer is vooral bekend om haar getijdencentrale en haar riviermonding, waarvan de oevers zich scherp aftekenen in baaien en rivierhaventjes die zeer geliefd zijn bij vissers. Stop even in het charmante dorpje Saint-Suliac en geniet hier van de rustgevende activiteiten en van de terrasjes bij de haven.

Door de “ruettes” wandelen

Het dorp Saint-Suliac is in de 6e eeuw door een Bretonse monnik gesticht en hoort nu bij enkele van de “mooiste dorpen van Frankrijk”. Dit voormalige vissersdorpje verdient deze erkenning zeker! Om ten volle van dit dorpje te genieten, kun je hier het beste in de ochtend rondwandelen. De granieten huizen hebben mooie namen als de Carouge (Carrefour) of de Cohue (Gedrang), de netten van de vissers hangen nog steeds aan de gevels en de straatjes zijn zo smal dat ze “ruettes” (kleine straatjes) worden genoemd.

Wist Je Dit?

Feesten en tradities

Ieder jaar viert het dorp begin augustus feest tijdens « Saint-Suliac autrefois ». Talrijke leuke activiteiten worden georganiseerd rondom de lokale tradities, zoals spelletjes, culinaire specialiteiten en de fest-noz. Tijdens een ander bijzonder evenement, het « fête des Doris », ontdek je de Rance aan boord van een traditionele boot van kabeljauwvissers. Iedere keer dat je aanlegt is er weer een leuke festiviteit voorzien!

Klaar voor de klimpartij?

Wandelaars zullen hier volledig aan hun trekken komen. Je kunt vanaf Saint-Suliac een pad volgen tot Mont Garau, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de Rance en het oude Vikingendorp beneden. De klim omhoog naar de kapel is ook zeker de moeite waard! Het uitzicht op de baai en het mooie strand is schitterend. Bij zonsondergang is het uitzicht het mooiste. Het dorp, genesteld in het hart van de vallei, krijgt dan een gouden gloed.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten