Riec-sur-BélonRiec-sur-Bélon
©Riec-sur-Bélon|Franck Betermin

Riec-sur-Bélon

Niet alle plat is echt plat

Riec, gelegen tussen de rivier de Aven en de Belon, is de hoofdstad van de beroemde platte oester. Breng zeker een bezoek aan de intieme havens, waar je de oesters rechtstreeks bij de oesterkwekers koopt en kunt genieten van de mooie oevers. Ook fijnproevers zullen de verleiding van deze specialiteit niet kunnen weerstaan!

Ontdekken Riec-sur-Bélon

Niet ver van Quimperlé en Pont-Aven ligt Riec-sur-Belon midden in een doolhof van geheimzinnige weggetjes en paden die tussen de kleine havens dwalen. In de “avens”, verre neven van de fjorden, stroomt het zeewater terug naar de riviermonding en zijn lieflijke landschappen gecreëerd. Deze plekken hebben zowel de schilders van de Ecole de Pont-Aven als culinaire grootheden geïnspireerd . De beroemde Franse chef Curnonsky nam hier tussen 1940 en 1944 zijn toevlucht in de herberg van Mélanie Rouat.

Oesters met een hazelnootaroma

Rond de leeftijd van 3 jaar worden oesters uit andere Bretonse wateren naar de oesterkwekerijen overgebracht die over een afstand van 4 km aan de oevers van de rivier liggen. Hier komen ze tot volle ontwikkeling en maken ze gebruik van de getijden die twee keer per dag voor een unieke mix van zout en zoet water zorgen. Aan deze “kuur” hebben ze hun bijzondere notensmaak te danken. Zij zijn nog heerlijker als je ze eet, gezeten op een terras met uitzicht op zee!

Wist Je Dit?

Heb jij zeebenen?

Om te kunnen genieten van het unieke uitzicht op de Château du Hénant of op de beschutte baaien, worden uitstapjes georganiseerd naar de avens of op zee.

Neus in de lucht, voeten in het water

Aan de rotsachtige kust met uitzicht op de oceaan en op de oevers van de avens zijn veel betoverende plekken te ontdekken. Vergeet vooral niet de kleine havens van Rosbras en Belon te bezoeken. Rosbras, gelegen aan een prachtige weg met veel mooie huisjes, zal je van harte welkom heten op haar kleurrijke kade tegenover de al even pittoreske dok van Kerdruc. Een leuke bistro biedt altijd wel ergens de mogelijkheid om van het uitzicht te genieten. Je kunt vanaf Belon, badend in het zonlicht, een leuk uitstapje maken langs de rivier tot aan de punt van Penquernéo. Bij een oud fort dat het punt bewaakt waar de twee riviermondingen bij elkaar komen, kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten