Culinair uitstapje

Feest voor de zintuigen in het Pays de Brocéliande

Het hele jaar door

Proef in Paimpont de smaak van versgebrande koffie, ruik de bloemengeur in de straatjes van La Gacilly, neem het werk van kunstenaars in je handen, geniet van een aperitief met op de achtergrond de kabbelende golven van de Aff… In het Pays de Brocéliande worden al je zintuigen wakker.

Stadium
01 Stadium 01

10 uur: Genieten van een koffiespecialiteit bij de Brûlerie de Paimpont

Er gaat niets boven een lekkere kop koffie om de dag mee te beginnen. Ontdek bij de Brûlerie de Paimpont, twaalf verschillende soorten grands crus arabica, geselecteerd door Guylaine Charvet. Speciale soorten, geteeld op grote hoogte en met de hand geplukt, afkomstig uit Costa-Rica, Guatemala, Papoea-Nieuw-Guinea of van de hellingen van de Kilimanjaro en gebrand hier, in het Forêt de Brocéliande. De koffie is ter plekke te koop en Guylaine biedt op afspraak ook workshops over koffie “van pluk tot koffiekop”, gevolgd door een proeverij. Bereid je maar voor op een belevenis vol geur en smaak!

Lees ookForêt de Brocéliande

02 Stadium 02

Lunch: eten uit de streek, eenvoud of sterrenrestaurant

Een traditionele, echte huisgemaakte keuken vind je in restaurant Restaurant l’Atelier vlak bij de abdij van Paimpont. Op het handbeschreven krijtbord: varkensvlees of vis uit Bretagne, lokale seizoensgroenten, brood en koffie “made in Paimpont”!
Prijzen:  €€ – €€€

Zin in een maaltijd bereid door een sterrenkok? In Auberge Tiegezh, in Guer, haalt Baptiste Deneuil met zijn geraffineerde en vindingrijke kookkunst het beste uit streekproducten!
Prijzen:  €€€ – €€€€

Eten en drinken – tariefgroepen
Goedkoop €
Redelijk €€
Luxe €€€
Gastronomisch €€€€

03 Stadium 03

15 uur: Wandeling door La Gacilly, met alle zintuigen op scherp

Neem de tijd en wandel kriskras door de straatjes van het historisch centrum van La Gacilly, altijd gesierd door bloemen. Als je goed oplet, zijn er steeds verrassingen: een zonnewijzer, hangende wijnranken… Stap ook eens binnen in zo’n natuurstenen huis en kijk hoe edelsmeden, keramisten en beeldhouwers aan het werk zijn, of hoe glasbloemen gemaakt worden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Maison Yves Rocher (Yves Rocher kwam uit deze streek), met een bijzonder boeiend museum. Je verdiept je met ogen, oren en neus in de wereld van het cosmeticamerk uit La Gacilly.

04 Stadium 04

19.30 uur: Een aperitief aan de oevers van de Aff

Zoek een plekje op het houten terras van Le Végétarium, en geniet van een heerlijk aperitief. Op de kaart staan Bretonse bieren en huisgemaakte cocktails, met of zonder alcohol. “Geniet, maar drink met mate”… met aan je voeten de vredig kabbelende Aff. Heb je trek? Vraag naar een tafel in de serre en proef een keuken die speelt met plantaardige smaken en kleuren. Op donderdagavond is er een gevarieerd muzikaal programma en kun je gebruikmaken van de formule aperitief-concert. Goed voor een heerlijke avond met blues, jazz, rock en wereldmuziek.


Aanvulling op het culinaire uitstapje

Onze shoppingtips

Cider 

Alle cidersoorten van La Ruaudaie in Saint-Martin-sur-Oust worden ambachtelijk gemaakt, met appels uit de eigen boomgaarden of van bevriende fruittelers. Cider met de karakteristieke en authentieke smaak van Bretagne.

Bier 

Lancelot, Duchesse Anne, Morgane, Blanche Hermine… De namen van de ambachtelijke biersoorten van brasserie Lancelot, zijn geïnspireerd op de Bretonse geschiedenis en op de legenden over Brocéliande. De brouwerij is een pionier op dit gebied in Bretagne en gevestigd in Le Roc-Saint-André. Het bier is overal in de regio te koop.

Eetbare bloemen 

Gun jezelf een boeket eetbare bloemen uit Des heures Dehors, een tuin in Ploërmel. Onder andere korenbloemen, lavendel en muurnavel worden milieuvriendelijk gekweekt en vormen een bloemrijk accent voor allerlei gerechten.

OOK INTERESSANT

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten