quiberon-cote-sauvage-en-amoureux-e-berthier.jpg
©Paddle sur la cote sauvage de la presqu'ile de Quiberon|BERTHIER Emmanuel

5 tips om weer van Bretagne te genieten

De zomer waarin je alles achter je laat... en naar Bretagne gaat!

We hebben er lang naar uitgekeken, maar nu is het zover: we mogen weer op vakantie naar Bretagne! Genieten van de kleine dingen die we hebben gemist: wandelen, op avontuur gaan, over het strand lopen, de zee induiken,  samenzijn met je naasten. Het goede leven! Bretagne ligt weer voor je open. Tijd om er volop van te genieten, uiteraard mét respect voor de regels! Samen zorgen we er voor dat we veilig vakantie kunnen blijven vieren in Bretagne. Rest ons niets anders dan je een hele mooie tijd in Bretagne te wensen. Deze tips helpen je vast op weg om van deze vakantie een onvergetelijke te maken!

De frisse buitenlucht inademen tijdens een mooie wandel- en fietstocht

Terwijl we de afgelopen maanden zoveel mogelijk binnen moesten blijven droomde je ongetwijfeld ook van ruimte, bewegen, gaan waar je wilt, frisse lucht… Die dromen kunnen nu in Bretagne werkelijkheid worden! Ver van drukke mensenmassa’s ben je hier weer in de natuur, ga je vol goede moed op pad, door een schitterend, goed bewaard landschap: over een immens strand, langs de ‘Voies Vertes’ (groene wegen), langs vergeten paden, langs kapen en ongerepte duinen, genietend van lange tochten langs kleine weggetjes… Onbekende routes die nieuwe energie geven, in Bretagne vind je ze volop. Zoek je een route? Op onze site kun je inspiratie en ideeën opdoen – en meteen dat heerlijke gevoel van vrijheid krijgen!

De mooiste tochten in Bretagne


Laat je opnieuw betoveren: uitstapjes in de tijd, de hele zomer door

Rust en temperament… Is dat niet de essentie van Bretagne? Op zoek naar het overal aanwezige en springlevende erfgoed beleef je van die momenten die juist door hun eenvoud het leven kleur geven: een expositie in een kleine galerie, een kasteel, een wandeling door een tuin, even uitrusten op een terras tijdens je wandeling door de middeleeuwse straten, waar bloemen kleur geven aan de huizen… De kleine, sfeervolle stadjes, waarop de tijd nauwelijks vat heeft gehad, zijn oases van rust! Trek er met je kinderen op uit, ontdek de eeuwenoude megalieten, zet je zintuigen op scherp en geniet eenvoudigweg van de vrijheid en de rust. Bretagne heeft zoveel manieren om even uit het nu te stappen en biedt zoveel verschillende manieren om samen iets te doen.

Een keuken met een hart

Die haast onbedwingbare zin om weer goed en lekker te eten, herken je dat? Bij je goede en gezonde voornemens blijven is hier geen probleem: in Bretagne gaan we voor vers, lokaal en kwaliteit. Zoek de kleinschalige boeren op, de vissers en de kwekers, die geworteld zijn in hun streek: een mooie kans om ze te leren kennen en te genieten van de diversiteit die ze bieden. Het is ook een mooi moment om te smullen van al het lekkers, bereid door koks die samenwerken met lokale producenten en  de producten verwerken in een inventieve keuken… Het resultaat is smakelijk en genereus, een betere combinatie vind je niet! Herontdek de Bretonse gastronomie!

We nemen je mee in onze zilte bubbel, op een micro-avontuur, waarin de kust centraal staat, met de geur van de zee in je neus.

Alle ruimte voor watersporten

Wekenlang ben je zoveel mogelijk in en om je huis gebleven, vol ongeduld, continu dromend van natuur en avontuur, terwijl je de beweging van de golven haast kon voelen. Op de bank zitten en je indenken dat je peddelt op de golven – op de vloer is weliswaar geen rimpeling te zien, maar oké… Haal diep adem, het komt goed. We nemen je mee in onze zilte bubbel, op een micro-avontuur, waarin de kust centraal staat, met de geur van de zee in je neus. De kust van Bretagne is één groot speelterrein, waar je mensen ontmoet, dat je een kick geeft en waar je op XXL-schaal geniet van het buiten-zijn. Of je nu gaat voor ontspanning of voor de sportieve uitdaging – in surfpak en peddelend als een bezetene – het wordt een heerlijke ervaring!

Waterexcursies in Bretagne

Genieten van het mooie weer, van de natuur

Je hebt niet geleerd hoe je brood moet bakken, of op je handen moet lopen. En ook geen 55 vegatutorials gepost. Maar het zou zo maar kunnen dat je wel van deze periode geprofiteerd hebt om keuzes te maken. Om uit te vinden wat je nu echt belangrijk vindt. Hoe laat je die nieuw verworven inzichten aansluiten bij je vakantieplannen voor deze zomer? Bretagne zet je op het goede spoor, om verantwoord op vakantie te gaan, zonder je schuldig te hoeven voelen of je zorgen te maken. Bretagne heeft allerlei ideeën voor je om de gedeelde hoogtepunten van dit voorjaar, toen je noodgedwongen met elkaar binnen zat, vast te houden: ga gauw kijken en neem dan de tijd om te praten over wat je samen belangrijk vindt!

10 makkelijke manieren voor een duurzame vakantie

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten