carantec16-mg-7227-alexandre-lamoureux.jpg
©LAMOUREUX Alexandre

5 hippe watersportactiviteiten in Bretagne

Maak kennis met de nieuwste trends op het water

Voel je de roep van de zee, waag dan de sprong in het diepe! Met zijn vele stranden en vredige kusten is Bretagne de ideale plek om kennis te maken met nieuwe vormen van watersport, die voor iedereen geschikt zijn.

In één oogopslag

1. Zeevlieger

De Wingfoil

Wil je graag leren vliegen? Dan is de jongste tak van watersport iets voor jou! Wingfoil is een mooi compromis tussen golfsurf, planksurf, sup en kitesurf. Je staat op een kort paddleboard, dat voorzien is van een foil. Pak de opblaasbare wing stevig vast en je bent klaar om te vliegen! Geen paniek voor de beginners: al met een klein beetje wind kun je deze opwindende sport doen. Om te leren hoe je in balans blijft en hoe je de wing hanteert, kun je cursussen volgen: op het water of zelfs op het strand. Dat laatste lijkt veel op strandzeilen en heet wingspeed. Als je de basisvaardigheden beheerst, kun je de zee op, waar de wind je optilt zodat je zweeft boven de golven!

Wingfoil in Plouescat

Wingfoil in Fréhel 


2. Lopen op het water

De Paddle Stepper

Stand Up Paddle is enorm populair en wordt op veel plaatsen langs de kust beoefend. Toch zijn er nog altijd mensen die zich laten tegenhouden doordat zij een peddel moeten hanteren om op het board te balanceren. Dat hoeft niet langer een probleem te zijn, want er bestaat een eenvoudige variant: de Paddle Stepper! Dit board heeft een pedaal en een stuur en blijft daardoor perfect in evenwicht. Het stuur is eenvoudig verstelbaar, zodat ook kinderen ermee het water op kunnen. Een ideale sportactiviteit om je beenspieren aan het werk te zetten terwijl je ondertussen van het landschap geniet!

Centre nautique Fouesnant-Cornouaille

3. Een andere manier om de kust te ontdekken

Coasteering

Coasteering, of kust-canyoning, is een nieuwe buitenactiviteit waarbij je de Bretonse kust op een nieuwe manier kunt ontdekken. Het is een combinatie van abseilen, klimmen, zwemmen en sprongen in het water. Om de strijd met de kliffen aan te gaan, heb je een basisuitrusting nodig bestaande uit een neopreen wetsuit, helm, klimgordel en sportschoenen. Neem ook zwemkleding mee om op een fijn plekje te kunnen zwemmen. Je kunt deze sport beoefenen op het schiereiland Crozon en bij de kliffen van Plouha, onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs, die ook aandacht hebben voor de bescherming van het milieu.

Coasteering in schiereiland Crozon 

4. Scheer op een ‘kneeboard’ over het kalme water van een meer

Kabelskiën

Kabelskiën, ook wel wakeboarden genoemd, wordt beoefend op een meer, zonder motorboot, maar met een systeem waarbij je met behulp van kabels voortgetrokken wordt. Het is een milieuvriendelijke en stille activiteit die op verschillende plekken in Bretagne beoefend kan worden, te midden van de natuur. Kinderen vanaf acht jaar kunnen meedoen aan cursussen onder leiding van een instructeur. Een kneeboard is een board van schuim waar je op je knieën op zit en dat je een onvergetelijke ervaring bezorgt.

West WakePark


5. Ooit gehoord van “branding- of surfkajakken”?

De Wave-ski

Deze vorm van sport, ook wel waveski genoemd, houdt het midden tussen kajakken en surfen en wordt steeds bekender als activiteit om kennis te maken met boardsporten. Waveski is een leuke sport, geschikt voor iedereen, en combineert de beleving van een boardsport met het gevoel één te zijn met de zee. Bij deze activiteit zit je op een dikke surfplank en heb je een peddel, een gordel en een voetensteun, die ervoor zorgen dat je in de juiste houding zit om snel over het water te kunnen scheren. En nu maar wachten op de volgende golf!

Waveski met Rêves de Mer

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten