carantec16-mg-7227-alexandre-lamoureux.jpg
©Alexandre Lamoureux
5 hippe watersportactiviteiten in BretagneMaak kennis met de nieuwste trends op het water

5 hippe watersportactiviteiten in Bretagne

Voel je de roep van de zee, waag dan de sprong in het diepe! Met zijn vele stranden en vredige kusten is Bretagne de ideale plek om kennis te maken met nieuwe vormen van watersport, die voor iedereen geschikt zijn.

crtb-ad4189-berthier-emmanuel.jpg
©Emmanuel Berthier

Lopen op het water met de Paddle Stepper

Stand Up Paddle is enorm populair en wordt op veel plaatsen langs de kust beoefend. Toch zijn er nog altijd mensen die zich laten tegenhouden doordat zij een peddel moeten hanteren om op het board te balanceren. Dat hoeft niet langer een probleem te zijn, want er bestaat een eenvoudige variant: de Paddle Stepper! Dit board heeft een pedaal en een stuur en blijft daardoor perfect in evenwicht. Het stuur is eenvoudig verstelbaar, zodat ook kinderen ermee het water op kunnen. Een ideale sportactiviteit om je beenspieren aan het werk te zetten terwijl je ondertussen van het landschap geniet!


Aquagym in zee: conditietraining in het water

Geschikt voor iedereen: de “marche aquatique”, “longe-côte” of “longe-plage”. Een soort kruising tussen wadlopen en aquarobics. Je doet oefeningen waarbij je tot je middel door het water loopt, een fijne manier om in de buitenlucht te genieten van de goede effecten van zeewater. Deze vorm van aquagym beoefen je in het water langs de lange zandstranden, gekleed in een wetsuit en onder begeleiding van een instructeur. Je doet nieuwe energie op in de natuur en je bent uit je dagelijkse omgeving: terwijl je je longen vol zuigt met zilte zeelucht, werk je op een plezierige manier aan je uithoudingsvermogen en versterk je je spieren.


Een pedaal-trimaran: zeilen wordt kinderspel

Zou je graag eens willen zeilen maar weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Ga dan het water op aan boord van een pedaal-trimaran met twee comfortabele zitplaatsen. Vertrekken en aankomen gebeurt met behulp van een ingenieus pedaalsysteem, geïnspireerd op de manier van voortbewegen van dolfijnen en zeehonden. Het is een bijzonder stabiel vaartuig, speciaal bedoeld om -zelfs als er geen wind is- langs de kust te kunnen varen. Een ontspannen en makkelijke manier om kennis te maken met zeilen. En wie weet word ook jij gegrepen door de liefde voor het water!


Kabelskiën: scheer op een ‘kneeboard’ over het kalme water van een meer

Kabelskiën, ook wel wakeboarden genoemd, wordt beoefend op een meer, zonder motorboot, maar met een systeem waarbij je met behulp van kabels voortgetrokken wordt. Het is een milieuvriendelijke en stille activiteit die op verschillende plekken in Bretagne beoefend kan worden, te midden van de natuur. Kinderen vanaf acht jaar kunnen meedoen aan cursussen onder leiding van een instructeur. Een kneeboard is een board van schuim waar je op je knieën op zit en dat je een onvergetelijke ervaring bezorgt.


Ooit gehoord van "branding- of surfkajakken"?

Deze vorm van sport, ook wel waveski genoemd, houdt het midden tussen kajakken en surfen en wordt steeds bekender als activiteit om kennis te maken met boardsporten. Waveski is een leuke sport, geschikt voor iedereen, en combineert de beleving van een boardsport met het gevoel één te zijn met de zee. Bij deze activiteit zit je op een dikke surfplank en heb je een peddel, een gordel en een voetensteun, die ervoor zorgen dat je in de juiste houding zit om snel over het water te kunnen scheren. En nu maar wachten op de volgende golf!

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne