Joran Briand 1Joran Briand 1
©Joran Briand 1|Joran Briand

Waar kun je leren surfen?

Een selectie van vijf locaties

Aantrekkelijk toch, over de golven scheren, het gevoel van ultieme vrijheid, van bruisende energie? Voor deze sport bestaan geen leeftijdsgrenzen. En het goede nieuws: Bretagne is de ideale plek om te leren surfen. Check onze adressen van surfscholen, van Saint-Malo tot Belle-Île: met gegarandeerd een goede sfeer en professionele begeleiding. En vergeet niet: je kunt altijd plezier hebben in je surfprestaties, ook al is je niveau niet heel hoog. Dus: hop, allemaal het water in!

In één oogopslag

1. zoek de vrouw

Saint-Malo

Is de surfwereld echt een mannenwereld? Ga dan maar eens kijken op het lange strand bij Rochebonne, bij Hélène, en je kunt ogenblikkelijk alle clichés naar de prullenbak verwijzen! Ze is voormalig nationaal kampioen, is gediplomeerd instructrice, en heeft als beschermgodin voor haar surfschool ‘Hina’ gekozen, de Polynesische godin die symbool staat voor de vrouwelijkheid. Samen delen, bescheidenheid en respect voor de elementen vormen de kern van haar lessen. Bij haar wordt surfen een bezigheid die rust en welbevinden brengt: wat telt is het moment, het ongepolijste plezier van de eerste keer dat je een golf pakt. Een uniek moment, een bijzondere ervaring.

Hina Surf

Waar slapen :


2. Leren van kampioenen

Perros-Guirec

Leren surfen is leuk, maar het leren van profs, dat is nog beter! Alexis en zijn team hebben een staat van dienst waaraan geen enkele andere surfschool kan tippen. Toch zijn ze altijd geduldig en vriendelijk en staan ze tijdens de lessen altijd klaar om je te helpen. Wat je leeftijd of niveau ook is, je kunt het hele jaar door bij hen terecht. In de Baai van Trestraou zijn de omstandigheden ook voor beginnende surfers goed, met mooie golven, maar ook met een subliem uitzicht op de Roze Granietkust. Let maar op: een geweldige surfspot!

Ponant Surf School

Waar slapen :

3. Surfen als er golven zijn, skaten als de zee spiegelglad is

La Torche

Les 1: « flat”, dat betekent dat er geen golf te bekennen is. Als je dat weet, beheers je al een aardig mondje surftaal! Welkom bij Rise Up, in de Baai van Audierne, bij Sébastien en zijn team van ervaren instructeurs, die werken op een beroemde surfspot, de Pointe de la Torche. Een naam die de ogen van de echte liefhebbers van oceaansurfers doet oplichten! Hier wordt alles gedaan om je veilig en op een prettige manier kennis te laten maken met surfen. Maar dat niet alleen, het is ook een gezellige plek, waar ook andere activiteiten aangeboden worden: een skateramp in de tuin, exposities, sportieve evenementen, concerten… The Surfing Way of Life!

Rise Up

Waar slapen :

4.  Na een week kun je het… bijna!

Clohars-Carnoët

Het strand van Pouldu, in zuidelijk Finistère, daar moet je zijn! Een uitstekende keus om bij mid-tij te leren surfen op de aanrollende golven. Een ding weet Erwan zeker: het plezier van je laten meenemen op het ritme van de golven is niet gebonden aan leeftijd. Het maakt niet uit of je nu vijf of de vijftig voorbij bent. Hij heeft een programma van een week bedacht waarmee iedereen op zijn eigen manier kennis kan maken met het surfboard en erin slaagt om zijn eerste golven te overwinnen. Rechtop gaan staan, de kracht van het water voelen dat je draagt… Dat is zo’n geweldig gevoel, en het is een ervaring die voor iedereen binnen bereik ligt! Bovendien is werkelijk alles in orde, tot de warme douches en verwarmde surfpakken aan toe…

Clohars-Carnoët surfschool

Waar slapen :


5.  Een zee zonder golven? Hier niet!

Belle-Île-en-Mer

Een idyllische plek, het Plage du Donnant bij Sauzon, waar Grégory en zijn team je ontvangen. Er wordt een individueel programma voor je opgesteld, waarin veiligheid en zelfredzaamheid voorop staan. Hun motto: een andere kijk ontwikkelen op deze unieke omgeving, op het leven in een beschermd natuurgebied. Goed om te weten: doordat je op een eiland zit, pal op het zuidwesten, zijn er meer golven dan aan de kust van het vasteland. Hier is alle ruimte voor pure beleving en rasecht plezier!

Ty School

Waar slapen :

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten