Au lever du jour, pointe du GrouinAu lever du jour, pointe du Grouin
©Au lever du jour, pointe du Grouin|BERTHIER Emmanuel

La Pointe du Grouin

Een prachtig uitzicht!

De Pointe de Grouin vormt de uiterste grens voordat je de baai van de Mont Saint-Michel binnenvaart. Deze prachtige plek heeft een van de meest weidse uitzichten van het departement Ille-et-Vilaine. Het uitzicht is een beloning voor de korte wandeling door paden vol kuilen.

Ontdekken La Pointe du Grouin

De Pointe du Grouin strekt zich uit over het schitterende landschap tussen Cancale en Saint-Malo. Als je te voet bent, vertrek je bij Cancale en loop je 7 km tussen gaspeldoorns en pijnbomen, boven de golven en beschutte baaien. Als je de punt eenmaal hebt bereikt lijkt het een bijna magische plek!

Als je met de auto bent, volg je na het parkeerterrein het pad dat zich een weg baant door de lage vegetatie voordat hij geleidelijk de ruige rotsen en hoge kliffen bereikt.

Veel beter dan een scherm in 16:9 formaat!

Vanaf de Pointe du Grouin strekt het indrukwekkende decor zich voor je uit, vanaf Cap Fréhel via de baai van de Mont Saint-Michel tot aan Granville. Op een afstand van 25 km tekent de Mont Saint-Michel zich af aan de horizon. In de verte zijn de eilanden van Chausey te zien. De gelukkigen zullen zelfs de kolonie dolfijnen zien die regelmatig in deze visrijke wateren vertoeven. Bij eb (let op de getijdentijden) kan via een pad de grot worden verkend dat zich in de klif heeft gevormd. In de avond, als de mist zich terugtrekt, zorgt de schemering voor een bijzondere lichtval op de kust.

Een zwevende halte

Tegenover de hellingen vol korstmos en voorbij de door eb en vloed geteisterde doorgang is het eiland Landes zowel een vogel- als een botanisch reservaat. Vergeet je verrekijker niet! De grote aalscholver is de iconische vogel van deze plek. Hij deelt het grondgebied met de zilvermeeuw, de scholekster, de bergeend van Belon, de kuifaalscholver …

Wist Je Dit?

Ongelooflijk maar waar?

Eerwaarde Fouré heeft 300 piraten en zeemonsters uitgehouwen in de rots Rothéneuf. Een poëtisch kunstwerk dat in 1910 werd voltooid.

Het spektakel gaat nog verder!

Vanaf de Pointe du Grouin volgen de weg en het Douanepad een kustlijn die nog meer verrassingen in petto heeft. De overhangende kustweg zet zich voort tot aan de baai van de Verger. Verderop waakt het fort Du Guesclin vanaf zijn eiland over een strand van goudgeel zand. De kust, bereikbaar via een landengte, wordt hier rustiger en strekt zich uit over het strand van Chevrets, gelegen tussen de punt Meinga en het eiland Besnard.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten