cote-lorient-teddy-verneuil.jpg
©VERNEUIL Teddy - LEZBROZ
Van de Golf van Morbihan naar het schiereiland Crozon

7 dagen door Zuid-Bretagne

Een week in de mediterrane sfeer van zuidelijk Bretagne! De oceaan is je gids. Onderweg krijg je uitzichten en zonsondergangen te zien langs een van de mooiste baaien ter wereld. Het is de bijzondere lichtval op het landschap langs de kust die schilders wist te treffen. Haventjes, karakteristieke stadjes, ongerepte heide, iconische kliffen… Op naar de mythische plekken van deze streek!

Het Schiereiland Rhuys – Vannes

Geschatte afstand 55,9 km - 1u04 met de auto

Stadium
02 Stadium 02

Onze suggesties voor het schiereiland Rhuys

• Neem een kijkje bij de getijdenmolen van Pen Castel in Arzon: een paradijselijk plekje omringd door water, tegenover Île aux Moines, ook startpunt van schitterende wandel- of kajaktochten.
• Niet te missen: de Pointe de Penvins, ten zuidoosten van Sarzeau en dicht bij Suscinio: een prachtig lang, haast oneindig zandstrand. Een kleine kapel met een Grieks kruis als grondplan lijkt erover te waken. Ook een ideale plek voor kitesurfen en vliegeren.

Vannes – Carnac

Geschatte afstand 55,9 km - 1u04 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Vannes

Neem de tijd: gebruik de ochtendwandeling om de borden op de houten vakwerkhuizen te lezen: ze vertellen over de middeleeuwse geschiedenis van de stad! En dan een kop koffie voor u op pad gaat om te ontdekken hoe mooi de baai eigenlijk is. Vandaag is de Golf van Morbihan, “de kleine Bretonse zee”, helemaal voor u.

Carnac – Lorient

Geschatte afstand 86,6 km - 1u31 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Carnac

Via het gebied tussen het schiereiland Quiberon met zijn woeste kust tot de ría van Etel, een fascinerend overgangsgebied tussen zee en land, gaat u zachtjes aan weer naar de kust, richting Finistère. Ga niet te snel: morgen is er weer een dag, en vandaag hebt u alle tijd voor Lorient!

03 Stadium 03

Nos bons plans

  • Bent u in de buurt tijdens de eerste twee weken van augustus? 10 dagen en nachten lang vindt hier het Festival Interceltique de Lorient plaats, FIL voor de kenners. Evenementen en optreden van kunstenaars uit de hele Keltische wereld. Dat mag u niet missen.
  • De voormalige onderzeebootbasis Keroman in Lorient, ook zo iets wat u gezien moet hebben. Het complex heeft een nieuwe bestemming gekregen: u kunt er rondlopen, een hapje eten, rondkijken, bijvoorbeeld in Cité de la Voile Eric Tabarly.
  • Bent u in Lorient, doe dan als de Lorientais en ga naar Larmor-Plage, een gezellige badplaats die gewild is bij de locals vanwege zijn restaurants met terras aan het strand.

Slapen in Lorient                                              Slapen in Larmor-Plage

Lorient-Concarneau

Geschätzte Entfernung 55,9 km - 55min mit dem Auto

Stadium
01 Stadium 01

  Vertrek vanuit Lorient

Een paar kilometer en dan bent u er, in de historische stad Quimperlé, het “klein Venetië”, met bijzondere straatjes en met een heel andere sfeer: u bent in Cornouaille. Galerieën, een terrasje, een bezoek aan de vesting, het vakantieleven blijft u toelachen!

03 Stadium 03

Onze suggesties

• Het zijn twee schitterende steden, die vooral ’s zomers veel bezoekers trekken. De ochtend is daarom het beste moment voor een bezoek!
• Le Petit Bac, een kleine veerpont in Concarneau, verzorgt de oversteek tussen de Ville-Close, de vesting, en het Quartier du Passage, ertegenover. 3 minuten duurt ‘”s werelds kortste cruise”. Bent u aan de overkant, volg dan de GR®34, en de stranden van Le Porziou en Le Cabellou zijn helemaal voor u!

Concarneau – Douarnenez

Geschätzte Entfernung 103 km - 2 Stunden mit dem Auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Concarneau

Deze etappe brengt u naar de Pointe du Raz, een emblematische rotspunt. Maar rijd er met een omweg naartoe: van La Forêt-Fouesnant naar Bénodet, langs de “Bretonse Rivièra”, en kijk uw ogen uit op al die tinten groen en blauw. Pont-l’Abbé, Audierne: onderweg ziet u vuurtorens, kerkjes, charmante haventjes en beroemde watersportspots… Een dag vol ontdekkingen!

Douarnenez – Crozon

Geschatte reistijd voor de dag: 57 km - 1u10 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Douarnenez

Conserven en kouign-amann: weet u alles te vertellen over eeuwenoud vakmanschap in Douarnenez, de havenstad met de kleurige gevels en kilometers strand? Voor deze voorlaatste etappe gaat u het water op en de lucht in, om een heilige berg te ontdekken en vanuit de hoogte uit te kijken over de Iroisezee. Met de wind door de haren genieten van panorama’s, kuststreek en oceaan!

Camaret – Quimper

Geschatte reistijd voor de dag: 61 km - 1u10 met de auto

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Camaret

Aan alles komt een eind, ook aan deze trip. Maar laat de aandacht niet verslappen, want op het programma staan nog twee geweldige steden in het binnenland: Locronan en Quimper hebben beide een ongekend mooi historisch centrum. Een glorieuze finish!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten