debarquement-de-coquilles-saint-jacques-erquy-jo-rouxel.jpg
©Jo Rouxel
Fête de la Coquille Saint-JacquesPaimpol - april 2025

Fête de la Coquille Saint-Jacques

Paimpol - april 2025

De havens van Paimpol, Erquy en Saint-Quay-Portrieux zijn de wieg van de Sint-jakobsschelp en organiseren elk jaar om en om in april een weekend ter ere van hun zandkoningin. Tochten op zee, muziek en proeverijen … Kom het einde van het visseizoen vieren met de lokale zeelui!

Niet zomaar een feest!

Twee dagen feest rond de Sint-jakobsschelp … dat mag je niet missen! Bezoek het vissersdorpje en proef Sint-jakobsschelpen op allerlei manieren, direct in de haven of in een van de vele restaurants die speciale menu’s aanbieden voor de gelegenheid. Volg de optocht van de broederschap van de Sint-jakobsschelp op zaterdagochtend en geniet van het straattheater, de concerten en de fanfares die elkaar het hele weekend opvolgen. Je kunt zelf aan boord gaan van één van de motorboten om de trawlers op zee te volgen en te kijken hoe de vissers te werk gaan. En vergeet niet om een paar Sint-jakobsschelpen mee naar huis te nemen, om er nog een keer heerlijk van te genieten. Het zullen de laatste verse Sint-jakobsschelpen van de Côtes d’Armor zijn voor de opening van het volgende seizoen in oktober.

Het sieraad van de baai

De Sint-jakobsschelp wordt beschouwd als één van de meest verfijnde schelpdieren en is het sieraad van de Baai van Saint-Brieuc. De oogst is een echte race tegen de klok! Het vissen is beperkt tot 45 minuten, twee keer per week en alleen van oktober tot mei, om de soort te beschermen. Om het einde van dit intense visseizoen te markeren organiseren de havens van Paimpol,  Erquy en Saint-Quay-Portrieux om de beurt het Fête de la Coquille Saint-Jacques.

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten