1-la-rserve-naturelle-ornithologique-de-goulien-yannick-derennes.jpg
©Yannick Derennes

In de natuur

Wandelingen en uitjes voor jonge liefhebbers van avontuur

Ontspannen en bijkomen… daarvoor heb je vakantie! Ga naar Bretagne om er de natuur in te trekken: langs wandel- en fietsroutes, met een verteller wandelen door het bos, op blote voeten lopen, met een tokkelbaan… alles wordt gedaan om te zorgen dat je kunt genieten van de rust, zonder dat je je maar een moment hoeft te vervelen.

Ruim baan voor de verbeelding

Brocéliande en zijn Arthurlegenden, Huelgoat met zijn minstens 100 ton zware rots die zelfs door een kind in beweging gezet kan worden, de mysterieuze heidevelden van de Monts d’Arrée… Het ontbreekt Bretagne bepaald niet aan mythische landschappen. Pas maar op, want je kunt hier zo maar een tovenaar of een korrigan tegenkomen. Dus, waarom zou je niet eens op pad gaan in het gezelschap van een gids-verteller? Misschien heeft de gids zelf wel iets van een tovenaar… In ieder geval kan hij je schitterende verhalen vertellen waar je kinderen van zullen smullen.

Bretonse ervaringen in het thema “Verhalen en legenden”

Dichter bij de natuur kom je niet

Kleine vleesetende planten in het moeras, dolfijnen die luieren op eilandjes, reusachtige eeuwenoude bomen, chaotische rotsformaties: Bretagne telt heel wat bijzonderheden op het gebied van geologie, flora en fauna. Daar kun je heel wat verrassende wandelingen aan wijden. Wil je nog meer? Ga dan op stap met een natuurgids. Hij weet hoe je landschappen moet begrijpen en kan je kinderen leren hoe je respectvol omgaat met al dat moois.

Natuurexcursies in Bretagne

Geef ons maar een tuin…

Neem je kinderen mee naar een van de vele botanische tuinen die Bretagne rijk is, er is daar voor iedereen wel iets te beleven! Tuinen die zich toeleggen op prehistorische of exotische planten, doolhoven, grote speelterreinen, paden die je op je blote voeten of geblinddoekt loopt. En dat alles te midden van prachtige planten als irissen, rododendrons of geurende seringen!

Parken en tuinen in Bretagne

 

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten