Bains-sur-Oust_Balade_canal_Nantes_a_Brest_famille.jpg
©Grégory Mignard
Met het hele gezin over de Voies Vertes van BretagneLekker weg op de fiets

Met het hele gezin over de Voies Vertes van Bretagne

Bretagne verkennen, de wind door je haren en iedereen op de fiets! Maar de veiligheid staat voorop. Dan zit je goed in Bretagne, met zijn autovrije “Voies Vertes”. Op de fiets dus en de gids achterna!

De Voies Vertes: fiets in alle rust en kies je eigen tempo

Door Bretagne lopen 9 fietsroutes, met een totale lengte van meer dan 1700 km. Tip: als je rustig wilt fietsen met de kinderen, kies dan voor de voies vertes, de groene wegen. Hier rijden geen auto’s, je komt er alleen fietsers, skaters, wandelaars en een enkele ruiter tegen. Oude jaagpaden en spoorlijnen zijn de perfecte plekken om te fietsen.
Lees ook5 fietstochten voor het hele gezin

Hoe kies je je route?

Met kinderen van 0 tot 6 jaar zit je het best op wegen met een glad oppervlak: daar kunnen ook kleine kinderen goed uit de voeten. Net zo fijn voor de ouders, want ook met aanhangfietsen en andere karretjes fiets je hier plezierig.

Met kinderen van 6 – 12 jaar kun je wat ruigere wegen kiezen. De brede groene wegen (2,5 m) zijn ideaal voor kinderen: als ze willen leren zonder zijwieltjes te fietsen of als ze een wedstrijdje willen houden. In zo’n gemoedelijke omgeving, waar je de ruimte met andere wandelaars en fietsers deelt, mag je je aanwezigheid best aankondigen met het rinkelen van je bel!

Lees ookFietsen met kinderen in Bretagne

En dan loopt het tegen het einde van de middag… en begin je je maag te voelen!

Langs de groene wegen liggen genoeg rustplekken waar je kunt picknicken of even een hapje kunt eten. Heerlijk voor de kinderen dat ze eens even kunnen eten zoals dat hoort onderweg: met je vingers! Picknicktafels, toiletten, speeltoestellen… alles is er. En dan nog een paar van die heerlijke Bretonse streekspecialiteiten en iedereen kan er weer tegenaan!

10 goede tips voor het vieruurtje

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten