presquile-de-rhuys-wind-foil-bic-sport-club-nautique-du-rohu.jpg
©Bic Sport - Club nautique du Rohu

Watersport in de zomer: een gecoacht mens is een gelukkig mens

Board, catamaran, wingfoil: begin eraan of pak het weer op met privélessen!

Heb je zin om (weer) te gaan watersporten, nu het zomer is? Dat komt mooi uit, want op een aantal bekende spots kun je nu je materiaal huren en bij je favoriete leraar privélessen boeken. Wie scheert er binnenkort over het water, wie foilt er met z’n wing, en wie weet binnen de kortste keren hoe je met een catamaran laveert? Jij dus!!

In een oogopslag

1. Vliegen over het water bij het schiereiland Rhuys

Club nautique Rohu

Op het schiereiland Rhuys ligt het Plage du Rohu, veilig tussen twee kliffen, met uitzicht op de eilanden Houat en Hoëdic die het beschermen tegen de overheersende windrichting. Het is een stuk zee waar je veilig kunt zwemmen en watersporten, en ook een bekende plek om te golfsurfen, funboarden, wingfoilen en windsurfen… Heb je ook zin om over het water te scheren? Laat je begeleiden door de instructeurs van de Club nautique du Rohu. Wingfoil is helemaal in, makkelijker dan je zou denken en superleuk! Na drie privélessen van anderhalf uur kun je er al zelfstandig op uit. Andere mogelijkheden: catamaran voor beginners of gevorderden, of zeilen met een een- of tweepersoonszeilboot. Ben jij al overtuigd? Op het Plage du Rohu leer je ook hoe je met je materiaal omgaat.

Club nautique Rohu

Overnachten:


2. Als een (bijna) prof, in Fouesnant

Watersportcentrum Fouesnant Cornouaille 

Verschillende groten uit de watersportwereld trainden hier. Maar je hoeft echt geen kampioen te zijn om fijn te kunnen sporten bij het Centre Nautique Fouesnant Cornouaille. Op het strand van Cap-Coz kun je kiezen: catamaran, zeilboot, surfplank of foil (wind, wing of zelfs cata). Voor je van start gaat, kun je les krijgen op je eigen niveau: alleen, of met je vrienden (tot 5 personen). Het voordeel van deze plek: door de kliffen van Beg Meil ben je hier beschut tegen de overheersende westenwinden. Ideaal om bijvoorbeeld de catamaran te proberen, die door zijn stabiliteit heel geschikt is voor beginners. Wil je wat meer sensatie, ga dan richting Concarneau. Ben je op vakantie in het Pays Bigouden? Je kunt ook les krijgen (beginners zowel als gevorderden) bij het Centre nautique Île-Tudy!

Watersportcentrum Fouesnant Cornouaille

Overnachten:

3. Rustig over het water bij Saint-Ca’

Centre Nautique de Saint-Cast

Beginners krijgen ‘s ochtends les of aan het eind van de middag. Wie meer ervaring heeft en wat meer adrenaline wil, wacht op de thermiek die ‘s middags optreedt. De surfspot van Saint-Cast staat bekend als een zeer veilige, betrouwbare plek, zonder rotsen, waar de omstandigheden altijd top zijn! Ideaal voor beginners, of om je vaardigheden weer op te frissen, als je wilt zeilen met zeilboot of catamaran, als je wilt plankzeilen, windsurfen of wingfoilen. Aarzel je nog? Met een Pass Sensation profiteer je van nog meer coaching en voorzieningen. Met een strippenkaart van 25 tot 100 kaartjes kun je bijvoorbeeld een privéles boeken voor catamaran of wingfoil, terwijl je de volgende dag een surfplank huurt om zelfstandig het water op te gaan. Geen stress, er is bewaking. Wie vooruit wil komen, moet oefenen, want oefening baart kunst!

Centre Nautique de Saint-Cast

Overnachten:

4. Watersporten in de Golf van Morbihan

47° Nautik

Sterke stromingen, geen golven en een gestadige wind. Dat is de perfecte combi om te zeilen in de Golf van Morbihan. En, beloofd is beloofd, met de instructeurs van 47° Nautik in Séné, Baden of Arradon, ga je met sprongen vooruit. Al na 3 uur les in een catamaran kun je er voor het eerst zelf op uit. Van afstand houden we een oogje in het zeil! Boardsurfers en foil-liefhebbers kunnen terecht bij het centrum in Séné. Wie wil leren zeilen in een zeilboot, gaat naar Baden. Maar met vrijwel alle materiaal kun je in de Golf uit de voeten. Praktische tip: reserveer een particuliere les of huur je materiaal online, met een digitale en oplaadbare puntenkaart.

47° Nautik

Overnachten:


5. Voor de getijden niet bang, langs de Côte d’Emeraude – YC de Saint-Lunaire

Yacht club de Saint-Lunaire

Saint-Lunaire, met visserhuizen, villa’s uit de belle époque… en een schitterend stuk zee langs de Côte d’Emeraude. Maar let wel op de steentjes die je, afhankelijk van de hoogte van het water, niet altijd ziet! Vertrouw er maar op dat de instructeur van de Yacht Club Saint-Lunaire je voor alle valstrikken behoedt. Je leert ook de getijden beter kennen en er gebruik van te maken. Echt, deze plek is uiterst geschikt voor iedereen, ook voor beginners. En je kunt hier privéles krijgen in alle disciplines: catamaran, zeilboot, zeilplank, wingfoil… Alle materiaal, behalve de wingfoil, is ook te huur. Heb je langere tijd niet met je eigen boot gezeild of heb je net een boot gekocht? Ook dan helpt de Yacht Club Saint-Lunaire je graag op weg!

Yacht club Saint-Lunaire

Overnachten:

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten