cabane-hotelyrocher-emmanuel-berthier-3.jpg
©Emmanuel Berthier

5 hutten in de bomen in Bretagne

Bijzondere accommodaties voor onvergetelijke momenten

Zin in een luxueus verblijf in een natuurlijke omgeving in Bretagne? In de boomtoppen of op palen, deze hutjes zijn elegante bubbels waar welzijn voorop staat. 5 gezellige nestjes waar het goed toeven is!

In één oogopslag

1. Hoog in de bomen in Vallée de Pratmeur

In de Morbihan ligt het domein van La Vallée de Pratmeur met 8 uitzonderlijke lodges, allemaal uitgerust met een privé-spa op het terras. De hutjes liggen op 5 tot 8 meter hoogte en de natuur en het licht komen direct het huisje binnen door de grote schuifdeuren…. Adembenemend uitzicht over een groene vallei. En binnen: heel veel ruimte. Een ware cocon, een gezellige inrichting. Sommige lodges hebben een slaapkamer op de eerste verdieping en ligstoelen op het balkon. Anderen hebben hemelbedden midden in een loft. En in de laatste en meest unieke hut, slaap je in een bubbel, onder de sterrenhemel!

Vallée de Pratmeur


Cabane d'Arvor | DOMAINE ARVOR & SPA
Cabane d'Arvor | DOMAINE ARVOR & SPA
Cabane d'Arvor | DOMAINE ARVOR & SPA

2. Alleen jullie met z’n tweeën in het Domaine d’Arvor

Vlak bij de middeleeuwse vesting Dinan ligt dit stukje wereld dat zich helemaal richt op een romantisch verblijf voor twee. Verspreid over een groot bebost terrein staan de meest bijzondere accommodaties. Alles draait hier om rust en ontspanning. Neem je intrek in de intieme hut Arvor&spa, op 6 m hoogte in een eeuwenoude eik. Of kies, als je dat liever wilt, voor de geweldige inrichting van de Gallische hut met een hottub op het terras en uitzicht over de velden. De champagneglazen staan klaar!

Domaine Arvor

3. De sfeer van Scandinavië in Le Pertuis du Rofo

De Nordic Lodge van Le Pertuis de Rofo biedt én ruimte én comfort. Een hut kun je het niet noemen, dit huisje van 37 m², gelegen op 8 m boven het dal van de Vilaine, in zuidelijk Bretagne. Je komt er via een houten loopbrug van 20 m lang. De zithoek en de twee slaapkamers zijn smaakvol ingericht, met hier en daar een Scandinavisch accent. Vanaf het ruime terras (20 m²) ligt de natuur gewoon binnen handbereik!

Le Pertuis du Rofo

4. Een oase van rust in La Grée des Landes

In La Gacilly, op 5 m hoogte in een meer dan honderd jaar oude cipres, is de wellnesshut van Yves Rocher verstopt. Een warme sfeer, comfort en ontspanning, dat zijn de woorden waarmee je deze ruime suite met zijn eigen terras kunt karakteriseren. De boomhut is volgens dezelfde principes ontworpen als hotel La Grée des Landes, en is gebouwd van duurzaam hout, afkomstig uit Franse bossen. Van de herfst tot de winter is het een romantisch, heerlijk rustig plekje voor twee, waar je alleen de sterrenhemel en de vogels als buren hebt. Van juni tot september is het een wellnessruimte.

La Grée des Landes


5. Chillen in een hut op palen in het Bois de Dihan

In ty, huis in het Bretons, Neizh, het nest en nu ook Dremmwel, de horizon, een luxueuse versie die ook toegankelijk is voor mindervaliden: dat zijn de namen die gekozen zijn voor de ruime en gezellige hutjes bij Dihan, natuurlijk paradijs van 25 ha in de Morbihan. Ingericht door Bretonse binnenhuisarchitecten met ecologische materialen, linnen lakens op het queen size bed tegenover een houtkachel. Op het overdekte terras, op het zuiden, wordt een romantisch diner geserveerd. De houten jacuzzi is zeer aanlokkelijk. Beneden zijn regelmatig herten en paarden te zien.

Dihan Hôtel de cabanes

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten