© Simon Bourcier

5 kindvriendelijke ecolodges voor een perfecte groene vakantie!

Glamping met de kinderen, midden in de natuur

Bloesem in de knop, zingende vogels… Hoera, het is (eindelijk) voorjaar! Beleef met het hele gezin de ontwakende natuur, vanuit een luxe hut, een waar kunstwerk, half ondergronds of hoog in een boom. Maak een boog, ga op vlinderjacht of zoek naar een schat: leve de vrijheid van vakantie vieren in Bretagne!

In één oogopslag

1. Vogels en vlinders bekijken vanuit een accommodatie die opgaat in zijn omgeving

La Belle Verte

Hergebruik en no waste, dat is de gedachte achter de ecolodges van « La Belle Verte », in de buurt van Vitré. Midden in het Bretonse platteland liggen deze accommodaties voor 4 personen, half ondergronds en helemaal gebouwd van natuurlijke materialen. De kinderen hebben een slaapplaats op de mezzanine! Zijn ze vroeg wakker? Dat is het ideale moment om naar vogels te speuren: mezen, roodborsten, hoppen… Vraag bij de receptie naar een pakket dat je helpt om de verschillende vogels te herkennen. Zijn je schatjes toe aan lichaamsbeweging? Stuur ze maar op pad met een vlindernet, op jacht naar dagpauwogen en andere vlinders! Of doe met z’n allen een speurtocht, en zoek naar aanwijzingen in de boomgaard en in de wei. Tussen neus en lippen door leren oud en jong van alles over dieren, over bladeren, over compost…

La Belle Verte


2. Spelen in de natuur en kunstwerk-hutten langs de Baai van Quiberon

La Belle Folie

Overnachten in Superpausée, een bijzondere tent, of in Tissée of Cactus, twee bijzondere huisjes? Voor ouders en kinderen is het een magische ervaring, zo’n verblijf langs de Baai van Quiberon. De kunstwerk-hutten van « La Belle Folie » zijn ecologisch ontworpen en liggen ook nog eens in een bos waar de kids prachtig kunnen spelen! Je kunt meedoen met een van de activiteiten die georganiseerd worden door Soline, een speciaal ingehuurde specialist op dit terrein. (*) Haar motto: respect voor de natuur begint met verwondering. Een mooi programma! Verstoppertje spelen, een hut of een tipi bouwen, een boog of een muziekinstrument maken met spullen die je vindt in de natuur… Ze mogen zelfs boompje klimmen (wel veilig natuurlijk). En wat doe je ondertussen zelf? Chillen in de plantenkas, zitten en niksen in de hottub, in een woord: genieten!

(*) afwezig van 24 – 29 april

La Belle Folie

3. In de Léon: op jacht naar de draak en welverdiende rust in een hut in het bos

Domaine de Kermenguy

Verdrijf samen met je kinderen de draak uit zijn hol in het bos van het Domaine de Kermenguy, in Cléder. Het is een tocht vol hindernissen! Los het raadsel van de feeën op door een boom te meten, blijf uit handen van de korrigans, volg de sporen van wilde dieren… Tijdens deze 100% natuurlijke tocht leer je van alles over dieren, planten en Bretonse legendes. ‘s Avonds kun je als gezin de dag doornemen in een van de ecolodges van het domein: Jonquille, een hut op 6 m boven de grond in een eeuwenoude eik, Stella, pal op het zuiden op een open plek in het bos, of Victoria, een safaritent. Kom je met kinderen van 12-18? Speel dan met een paar teams, ouders tegen kinderen, of jongens tegen meisjes, Triskell Pursuit, een puzzeltocht door het 40 ha grote landgoed. Je krijgt een kompas te leen!

Domaine de Kermenguy

4. Op zoek naar de verloren schat, in het dal van de Blavet

Vallée du Pratmeur

Een ontdekkingstocht in het mooie dal van de Blavet vanuit Quistinic. Bij aankomst word je verwelkomd door de ezels en de pony’s die hier wonen: en die moeten natuurlijk geknuffeld worden! Alpaca’s, kippen, konijnen: de Vallée du Pratmeur is een waar dierenparadijs. Pak je bagage maar uit in een van de boomhutten, waar genoeg ruimte is voor een gezin met 2 of 3 kinderen. Alleen de klim ernaartoe, via een loopbrug of een wenteltrap, is al een avontuur op zich. Vanuit je hoge post heb je prachtig uitzicht over het 25 ha grote terrein! Tijdens een gezellige speurtocht kun je het gebied tot in de kleinste hoekjes verkennen. Andere activiteiten ter plekke: een trampoline tussen de bomen en diskgolf. Heb je hoogtevrees? Kies dan voor de gezellige pipowagen. Wie weet ontdek je van daaruit elfen of korrigans die soms ‘s avonds in de buurt wagen…

Vallée du Pratmeur


5. Vlak bij het meer van Guerlédan: op de eerste rang om de natuur te observeren

Cabanes de Quénécan

Voel je als Robinson Crusoë, in een boomhut in het Forêt de Quénécan. Je zit hier op de eerste rang als je wilt zien hoe de natuur in de lente weer ontwaakt! Verstopt tussen de takken van een eeuwenoude eik kun je met de kinderen kijken naar een eekhoorn die voorbijkomt, of een everzwijn, of je kunt luisteren naar de vogels… Trek het bos in of wandel langs de paden rond het nabijgelegen meer van Guerlédan. Raap onderweg bladeren op, zaden en mos en allerlei kostbaarheden om daarmee samen met je kinderen hun natuurboek te vullen! Zijn ze wat groter? Probeer dan de « Mission Quénécan » op te lossen, een landscape game waarbij je een duik neemt in de geschiedenis van de Forges de la Salle. De Cabanes de Quénécan zijn gebouwd rond het dorp waar in vroeger tijden ijzer werd gesmolten en bewerkt: maak dus van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan het dorp!

Cabanes de Quénécan

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten