colodge-la-belle-verte1.jpg
©Simon Bourcier

5 kindvriendelijke ecolodges voor een perfecte groene vakantie!

Glamping met de kinderen, midden in de natuur


Bloemen die bloeien, vogels die zingen … Joepie, het is (eindelijk) lente! En als we nou eens de ontluikende natuur ingingen met het gezin? Een gezellig en verantwoord uitje in deze 5 Bretonse ecolodges. Onbewerkt hout, zuivere lucht, eenvoud … In één woord geweldig!

In één oogopslag

1. Vlinders en coconnen

La Belle Verte

Hergebruik en no waste, dat is de gedachte achter de ecolodges van « La Belle Verte », in de buurt van Vitré. Midden in het Bretonse platteland liggen deze accommodaties voor 4 personen, half ondergronds en helemaal gebouwd van natuurlijke materialen. De kinderen hebben een slaapplaats op de mezzanine! Zijn ze vroeg wakker? Dat is het ideale moment om naar vogels te speuren: mezen, roodborsten, hoppen… Vraag bij de receptie naar een pakket dat je helpt om de verschillende vogels te herkennen. Zijn je schatjes toe aan lichaamsbeweging? Stuur ze maar op pad met een vlindernet, op jacht naar dagpauwogen en andere vlinders! Of doe met z’n allen een speurtocht, en zoek naar aanwijzingen in de boomgaard en in de wei. Tussen neus en lippen door leren oud en jong van alles over dieren, over bladeren, over compost…

La Belle Verte

Om te doen

2. Een en al emotie op de boerderij

De boerderij van Penquelen

6 landelijke lodges voor 4 tot 6 personen: midden in de natuur en op de boerderij van Clara en Cyrille; 30 min ten oosten van Quimper! Een enorme veestapel heet je welkom: koeien natuurlijk (perfect om te ontdekken hoe koeien gemolken worden) maar ook schapen, kippen, konijnen, eenden … Het hele gezin helpt bij het verzorgen van de beesten en daarna is het tijd voor tafeltennis of een wandeling. Bij het vallen van de avond komen de kaarsen en olielampen tevoorschijn tijdens een maaltijd bereid met producten van de boerderij: fruit, groente, worst, cider, appelsap … Wie slaapt er vanavond in het hutje? En morgen genieten van een fietstocht op het mooie fietspad richting Pont-Aven (30 min) , Concarneau (40 min) of Quimper? Authentiek en verkwikkend!

La Ferme de Penquelen

Om te doen

3. Ecolodges midden in de natuur, tussen de baai van Quiberon en Ria d’Etel 

Dihan Hôtel de cabanes – Ploemel

Deze mooie ecolodges van Dihan Hôtel lijken wel kleine huisjes op de prairie en zijn geschikt voor 5 personen, gemaakt van gebleekt hout en gedecoreerd met kunstwerken van lokale kunstenaars. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline, zipline en andere speeltoestellen en de 25 hectare grond is ideaal voor wandelingen en verstoppertje spelen. En ze kunnen natuurlijk kennis gaan maken met de dieren op het landgoed: Ouessantschapen, paarden… Boek een massage of een sessie in de sauna en het stoombad in de welnessruimte. Er zijn ter plekke fietsen te huur voor het hele gezin en zelfs ook SUP boards voor een uitje op de Ria d’Etel. Op donderdagavond worden er concerten georganiseerd op het terras van het loungecafé, naast het zwembad. 

Dihan Hôtel de cabanes

Om te doen

4. In de Léon: op jacht naar de draak en welverdiende rust in een hut in het bos

Domaine de Kermenguy

Verdrijf samen met je kinderen de draak uit zijn hol in het bos van het Domaine de Kermenguy, in Cléder. Het is een tocht vol hindernissen! Los het raadsel van de feeën op door een boom te meten, blijf uit handen van de korrigans, volg de sporen van wilde dieren… Tijdens deze 100% natuurlijke tocht leer je van alles over dieren, planten en Bretonse legendes. ‘s Avonds kun je als gezin de dag doornemen in een van de ecolodges van het domein: Jonquille, een hut op 6 m boven de grond in een eeuwenoude eik, Stella, pal op het zuiden op een open plek in het bos, of Victoria, een safaritent. Kom je met kinderen van 12-18? Speel dan met een paar teams, ouders tegen kinderen, of jongens tegen meisjes, Triskell Pursuit, een puzzeltocht door het 40 ha grote landgoed. Je krijgt een kompas te leen!

Domaine de Kermenguy

Om te doen


5. Vlak bij het meer van Guerlédan: op de eerste rang om de natuur te observeren

Cabanes de Quénécan

Voel je als Robinson Crusoë, in een boomhut in het Forêt de Quénécan. Je zit hier op de eerste rang als je wilt zien hoe de natuur in de lente weer ontwaakt! Verstopt tussen de takken van een eeuwenoude eik kun je met de kinderen kijken naar een eekhoorn die voorbijkomt, of een everzwijn, of je kunt luisteren naar de vogels… Trek het bos in of wandel langs de paden rond het nabijgelegen meer van Guerlédan. Raap onderweg bladeren op, zaden en mos en allerlei kostbaarheden om daarmee samen met je kinderen hun natuurboek te vullen! Zijn ze wat groter? Probeer dan de « Mission Quénécan » op te lossen, een landscape game waarbij je een duik neemt in de geschiedenis van de Forges de la Salle. De Cabanes de Quénécan zijn gebouwd rond het dorp waar in vroeger tijden ijzer werd gesmolten en bewerkt: maak dus van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan het dorp!

Cabanes de Quénécan

Om te doen

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten