1-brest-pont-iroise-emmanuel-berthier.jpg
©BERTHIER Emmanuel
BrestEen moderne stad, verborgen in een baai
Bekijk de video

Brest

Vergeet alles wat je meent te weten over Brest en ga op ontdekkingsreis naar het hart van deze havenstad, genesteld in een van de mooiste baaien van Frankrijk. Op het programma staan de indrukwekkende brug van de Iroise, een wandeling langs de levendige kaden naar het kasteelmuseum, en niet te vergeten een bezoek aan het park Océanopolis. En dat alles te voet, op de fiets, met de bus, de tram of zelfs.. de kabelbaan!

Brest is de op een na belangrijkste bestuurlijke stad van Bretagne en is zeker een bezoek waard. De stad heeft zwaar geleden onder de bombardementen van 1944, maar heeft zich opnieuw weten uit te vinden. De stad werd niet voor niets onlangs benoemd tot Stad van Kunst en Geschiedenis (Ville d’art et d’histoire)! Brest biedt een uitgebreid programma aan bezoeken en activiteiten vol cultuur en erfgoed. Met haar blik resoluut naar de toekomst gericht weet de stad te verrassen met talrijke bouwwerken uit de 20e en 21e eeuw.

Een architectonisch juweeltje met uitzicht op de baai

Wat een indrukwekkend bouwwerk is de brug over de Iroise! Deze schitterende kabelbrug over de Elorn, die in 1994 in gebruik is genomen, is een enorme technische prestatie. Bewonder hem vanaf de brug Albert Louppe, tegenwoordig alleen bestemd voor fietsers en voetgangers. Een goed idee voor een wandeling boven de baai van Brest.

Een wandeling langs de kades van Brest

Het is onmogelijk om over Brest te spreken zonder het te hebben over de handelshaven. Een wandeling over de zeer levendige kadeCommandant-Malbert bied je een van de beste uitzichten over de stad. Hiervandaan kun je zowel de honderd kleurige boeien in de baai zien, als de scheepswerven waar houten boten worden gebouwd. Vergeet niet de mythische schoener La Recouvrance en de Abeille-Flandres te bewonderen, een van de sterkste sleepboten van de wereld.

Brest in 360°

Brest is ook de stad van innovatieve en unieke projecten, zoals het Atelier des Capucins. In deze machtige fabriekshal, met de allures van een kathedraal met majestueuze beuken, vind je de Canot de l’Empereur zij aan zij met indrukwekkende machinerieën die herinneren aan de tijd dat hier de paradepaardjes van de Franse marine gebouwd werden. Het monumentale gebouw is het bekijken waard, maar het is vooral de sfeer waar je enthousiast van wordt! Kinderen in alle leeftijden, dansers, kunst- en filmliefhebbers, sporters, wandelaars en startups delen de ruimte met elkaar in een ontspannen en ongekunstelde sfeer. Wil je erheen, stap dan in de Téléphérique, de kabelbaan die je een uitzicht van 360° geeft over de stad Brest en de kust! Mis ook zeker 70.8 niet, een wetenschapsmuseum dat gewijd is aan de oceanen.

Uniek in Europa

Als je je wandeling voortzet kom je uit bij de grote dijk van de handelshaven, gelegen aan de voet van het kasteel met zijn scheepsmuseum. Verlaat Brest echter niet zonder een bezoek te hebben gebracht aan Océanopolis. Dit oceanisch ontdekkingspark is in Europa uniek in zijn soort en herbergt enorme aquariums en een zeehondenkliniek. Je kunt sommige exemplaren van de zeefauna zelfs aanraken.

 

Vanuit de kabelbaan heb je een fantastisch uitzicht over de stad

Je verblijf voorbereiden

Vervoer naar en op de plaats van bestemming

Hoe reis je naar Brest?

Vliegen is een goede optie als je naar Brest wilt. Vanaf Amsterdam kun je in minder dan 4 uur naar Brest vliegen, met een overstap in Parijs. Met de trein reis je in 3 uur en 20 minuten van Amsterdam Centraal naar Parijs (Paris-Nord). De hogesnelheidtrein (LGV, dagelijks 11 ritten) doet er vervolgens 3 uur en 25 minuten over vanaf treinstation Paris-Montparnasse. Met de auto moet je vanaf Amsterdam rekenen op ongeveer 11 uur en 15 minuten.

Goedkoop reizen kan met de langeafstandsbussen van Eurolines, Flixbus en Ouibus

Vervoer in Brest en omgeving

Er rijden de hele dag door shuttlebussen tussen luchthaven Brest-Guipavas en het stadscentrum. Die rit duurt maar 10 minuten. In Brest kun je je gemakkelijk verplaatsen: je kunt lopen of je koopt een Bibus-kaartje, waarmee je gebruik mag maken van zowel bus als tram. Brest heeft zelfs een kabelbaan, die het Quartier Siam verbindt met het Quartier des Capucins. Het schitterende uitzicht over Brest en de rede dat je dan krijgt, mag je eigenlijk niet missen! Wil je rustig reizen in je vakantie, dan kun je gebruik maken van de bussen van busmaatschappij Penn-ar-Bed, met lijnen door het hele departement Finistère.

Van april tot september kun je tijd besparen door de boot te nemen naar het schiereiland Île de Crozon: de veerboten van Le Brestoâ verzorgen de verbinding tussen Brest en Le Fret met overtochten in de ochtend en aan het einde van de middag. Wil je graag de open zee op, dan kun je vanaf de haven van Brest de veerboot nemen naar de eilanden Ouessant, Molène en het Île de Sein.

 

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten