Mont Saint-MichelMont Saint-Michel
©Mont Saint-Michel|Punto Studio Foto AG - Fotolia.c

Baai van Mont Saint-Michel

Een en al schoonheid

Waar je ook kijkt, overal is de baai van Mont Saint-Michel een wonder. Zand, kwelders, zee en lucht delen de horizon met elkaar. Het licht speelt met de elementen in een veranderend landschap waarin de Mont Saint-Michel en de rijen mosselen worden weerspiegeld.

Ontdekken Baai van Mont Saint-Michel

“In zijn waanzin deelde Le Couesnon Mont Saint-Michel in bij Normandië”, maar dit belet de baai niet om bij Bretagne te horen. Deze uitzonderlijke locatie bij de noordelijke toegang tot de regio is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Verschillende bewonderenswaardige fenomenen kregen daarmee erkenning: het schitterende zeelandschap, de grootste getijden van Europa met een verschil van 14 m tussen eb en vloed, de lappendeken van polders, de rijen mosselen en het mythisch architecturaal juweeltje weerspiegeld in het uitgestrekte zeelandschap.

Midden in de natuur

Midden in de baai van Mont Saint-Michel ligt Vivier-sur-Mer aan een kust die zich wellustig ontvouwt van Normandië tot aan Cancale. De kustlijn strekt zich uit over lange stranden in het westen en wordt ruiger in de richting van de Pointe du Grouin. Deze opeenvolging van zand, sponsachtige zandplaten en weiden met grazende schapen biedt aangename wandelingen en schitterende uitzichten.

Wist Je Dit?

Hoe laat verandert het getij?

Ga niet in je eentje te ver op avontuur in de baai. Bij vloed stijgt het water met de snelheid van een mens die flink doorloopt en soms word je onverwacht door de stroming omsingeld.

Daar waar de mosselen op “bomen” groeien

Oprijzend uit de zandakkers zijn in rijen 110 palen over een lengte van 100 meter geplant. Deze kilometers palen, waar vreemdsoortige raderboten tussen laveren, zijn de broedplaatsen van mosselen. De tweeschaligen hechten zich vast aan de palen en ontwikkelen zich in trossen. Met deze in 1954 geïntroduceerde techniek en een bijzonder gunstig klimaat is Vivier de belangrijkste mosselhaven van Frankrijk geworden. Om meer te weten over de activiteiten van de vissersboeren en de geheimen van deze magische plek, biedt het Maison de la Baie een permanente expositie aan en tochten te voet of met een treintje, de Mytili-mobile. Een schitterende kans om een andere horizon te zien of de getijdengolf mee te maken. Deze verbazingwekkende golf ontstaat aan de oppervlakte van het water tijdens springtij.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten