210518-588-web-van-monts-d-arrees.jpg
©Bestjobers
Badend in de natuur, wijdse omgevingen en kunstige verrassingen

Van Rennes tot Brest, het binnenland van Bretagne in 4 dagen

Reis van Rennes naar Brest en duik in het groene hart van Bretagne! Van het bos van Brocéliande tot aan de oceaan, je reist 4 dagen richting het westen door supergroene streken waar natuur en erfgoed naast elkaar bestaan. En bovendien staat er een hele reeks aan verrassingen en kleine omweggetjes te wachten voor een frisse dosis cultuur en avontuur!

Rennes - Josselin

Traject: ongeveer 80 km - 1u10 rijden

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Rennes

Richting de Bretonse hoofstad om de stedelijke cultuur te ontdekken maar ook de bloemen en planten: je bevindt je in één van de groenste steden van Frankrijk. Nog groenere uitzichten en omgevingen op een steenworp afstand!

03 Stadium 03

Overnachten in Josselin

Slapen in een aantrekkelijke stad aan het water maar voor je je bed in duikt …. Het plaatje van het feodale kasteel langs het kanaal is onvergetelijk. Ontdek de stad op een andere manier en huur een paddle, kajak of kano.

Zo, dat kasteel mag er zijn!

Waar overnachten in Josselin

Josselin – Pontivy

Traject voor de derde dag: ongeveer 87 km - 1u15 rijden

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Josselin

Een dag in de streek van de Rohan familie, de bouwers van het kasteel van Josselin en Pontivy. Een omweggetje langs een landgroen met groen waar de beelden in de tuinen groeien.

03 Stadium 03

Overnachten in Pontivy 

De indrukwekkende burcht uit de 15e eeuw waakt trots over de stad … en over jou terwijl je heerlijk slaapt! Een rondleiding is zeer de moeite waard maar vergeet de huizen van kraaggewelven in de oude stad niet; een ongelooflijk contrast met de gebouwen in empirestijl.

Je bent beland in Napoléonville

Waar overnachten in Pontivy

Pontivy – Huelgoat

Trajet estimé pour la journée : 87 km – 1h15 en voiture

Stadium
01 Stadium 01

   Vertrek vanuit Pontivy

Die prachtige combinatie van kunst, natuur en religieuze gebouwen, het is een lust voor het oog. Even de clown uithangen en dan is het tijd om richting de Monts d’Arrée te gaan.

04 Stadium 04

   Sla Trévarez zeker niet over!

Kasteel uit de 19e-20ste eeuw, omgeven door een enorm landgoed en uitkijkend over de vallei van de Aulne, met prachtige Art Nouveau decoraties en ongelooflijke paardenstallen waar regelmatig festivals en tijdelijke tentoonstellingen worden georganiseerd.

Domaine de Trévarez 

05 Stadium 05

Huelgoat – Les Monts d’Arrée - Brest

Traject voor de laatste dag: ongeveer 91 km - 1u15 rijden

Stadium
01 Stadium 01

Vertrek vanuit Huelgoat

Voordat je de zee te zien krijgt, nog even genieten van de speciale sfeer van de Monts d’Arrée en het parcours Roc‘hs, het adembenemende uitzicht … zonder het dorp Brennilis te vergeten, het dorp met de poort naar de hel!

02 Stadium 02

   Het kleine kerkje op de heuvel

Een adembenemend uitzicht, panoramisch tot aan de kust. De mooie kapel St-Michel-de-Brasparts is volledig gerenoveerd en opnieuw te bezichtigen. Een klein gebouw uit de 18e eeuw, pretentieloos, ondanks een buitengewone locatie en meubilair dat volledig opnieuw ontworpen is door Ronan Bouroullec. Tijd voor een foto!

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten