Lorient - La BaseLorient - La Base
©Lorient - La Base|VERNEUIL Teddy - LEZBROZ

4X een weekend Bretagne, maar net even anders

En wat nu als dat in Bretagne is? Van de echte Bretonners hebben we hun goede adressen en ideeën weten los te peuteren. Dat leverde vier plekken op waaraan je zelf niet zomaar gedacht zou hebben. Vier bestemmingen voor een perfect weekend met goede adresjes, moois op cultuurgebied, ontmoetingen met de natuur en bijzondere overnachtingen. Lees snel verder!

In één oogopslag

1. Een mix van natuur en cultuur, vlak bij Rennes

Le Château des Pères, in Piré-Chancé

Overnachten in een luxueus spa-boomhotel; een buitenexpositie met moderne kunst, in een groot park; een workshop beeldhouwen of boetseren, om de verbinding met jezelf te vinden… Welkom op Château des Pères! Wat eten betreft: op dit bijzondere landgoed is niet alleen een gastronomisch restaurant te vinden, maar ook een gezellige bistro: le Re-Père. Brunch of familiediner, hier voel je je thuis, genietend van lokale gerechten met seizoensproducten. Een perfecte plek om van de natuur te genieten en jezelf te verwennen – wij hebben een zwak voor deze plek!

 • Overnachten: Domaine du Château des Pères
 • Als je nog een paar uur extra hebt: op 20 minuten rijden (richting Rennes) ligt het Belvédère van Erwan en Ronan Bouroullec, interessant als kunstwerk en als bouwwerk. Het ligt aan de Vilaine, vlak bij Les Tours Maillols.

  2. Het goede leven aan de oceaan

  Lorient

  Voor een weekend aan zee, maar net even anders, ga je naar Lorient. Waarom? Vanwege de roep van de zee, de geschiedenis van reizen die overal te merken is: in pop-upexposities, op de terrassen, in de gastronomie… Mis het niet, uit eten gaan bij chefs die werkten in de beste Parijse restaurants: Karantez, Sources, Gare aux Goûts. Ook niet te missen: een tocht naar La Base, de oude onderzeebootbasis. Neem de boot voor een aperitief aan de kleine haven van Locmiquélic, aan de overkant, of vaar wat verder naar het zuiden, naar het paradijselijke schiereiland Gâvres. Stap aan boord van de Key Largo, een ecoschip dat je rechtstreeks naar het eiland Groix brengt – heerlijk in de zon, gewiegd door de golven, met zeemansbenen en nieuwsgierig naar het onbekende!

  • Overnachten:Aiden by Best Western, een hotel met een VOC-look, met een designinrichting in bohemiensfeer. Helemaal passend bij het thema!
  • Als je nog een paar uur extra hebt: ga naar Larmor-Plage en drink net als de locals een glas aan het water, bij Villa Margaret bijvoorbeeld.

  3. Beleef kunst en cultuur in de stad

  Guingamp

  Wil je erfgoed en moderne kunst bekijken, winkelen of een voetbalwedstrijd zien, dat moet je naar Guingamp! Een wandeling door de straten van dit karakteristieke stadje dat op 20 km van de Roze Granietkust ligt, is als een reis door de tijd, van middeleeuwen tot heden… Eervolle vermelding voor de vakwerkhuizen met prachtig houtsnijwerk, de voormalige gevangenis die nu kunstencentrum is, en de moderne sculpturen die overal in de stad te zien zijn. Na een gezonde lunch bij Be Good Inn, kun je de stad uit wandelen langs de oevers van de Trieux, kun je al winkelend uitstekende lokale producten bemachtigen*

  • Overnachten:La Demeure, een herenhuis uit de 18e eeuw, met een vrolijke en gezellige sfeer. Sidonie & Compagnie, een restaurant-theesalon, is ook een plezierige verrassing!
  • Als je nog een paar uur extra hebt: bezoek de Gorges du Corong, in Centraal-Bretagne, met legendarische rotsen, en het piepkleine dorp Loc-Envel.

   * Distoufer ambachtelijk bier, Aux grès de l’eau keramiek, Breizh Angel kleding…


   4. De Terres océanes, vastgelegd in beeld

   Daoulas

   Een paar kilometer ten zuiden van Brest ligt een klein havenstadje, aan een mooi stukje van de rede: Daoulas. In dit onwaarschijnlijk charmante middeleeuwse stadje, dat op het water gebouwd is, loop je van eilandje naar eilandje: de betovering van de idyllische straatjes, kronkelende watertjes en prachtige natuurstenen huizen is gewoon niet te weerstaan. Vanaf april kun je al wandelend de stad en haar schatten ontdekken via de Balades Photographiques: ze leiden je naar de monumentale tuinen van de abdij, waar jaarlijks een grote expositie gehouden wordt over wereldculturen. Verder is in Daoulas is het hele jaar door ook een collectief van makers actief (schilders, pottenbakkers…), is er een ouderwetse zondagsmarkt, een baai die als Natura2000-gebied is aangewezen, en even verder, in Logonna-Daoulas, ligt een supergezellige strandtent. Tip om uit eten te gaan: La Faïencerie, een vaste waarde voor lokaal en bistronomisch eten. Een echte parel, die zoveel moois te bieden heeft!

   • Overnachten: Wij bezweken voor La Maison Chicorée, met een zwembad, een grote tuin en toegang tot de rivier.
   • Als je nog een paar uur extra hebt: profiteer van de gunstige ligging van het plaatsje aan de ingang van de rede. Je kunt prachtige wandelingen maken en er zijn veel watersportactiviteiten – suppen op de Mignonne, om maar eens mee te beginnen.

    Ook interessant

    Officiële website van Toerisme Bretagne
    Sluiten