balade-palme-cte-des-lgenges-korejou-plonge.jpg
©Korejou Plongée

4 snorkelexcursies voor het hele gezin

Ontdek vanaf het wateroppervlak wat er op de zeebodem leeft

Met de kinderen op avontuur gaan en ontdekken wat er op de zeebodem leeft, dat kan! Dankzij de inzet van gediplomeerde instructeurs kunnen kinderen vanaf 7 of 8 jaar meedoen aan snorkelexcursies. Als iedereen eenmaal voorzien is van wetsuit, zwemvliezen en snorkel, kun je de oceanograaf die in je schuilt, alle ruimte geven!

In één oogopslag

1. Snorkelen maar in de Baai van Audierne!

Audierne Plongée

Vertrekpunt is Esquibien, langs de Baai van Audierne, en vandaaruit ga je op ontdekkingstocht in verschillende wateren. Met Laura als oplettende gids hang je stil en onbeweeglijk boven een zandbank, bestudeer je hoe platvis en inktvis zich voortbewegen over de zanderige bodem. Een eindje verder zie je kreeften zich verstoppen in een woud van algen. En heb je die baars gezien en die lipvis, die hier tussen de rotsen leven? Of dat vreemde trillen van de zeeanemoon? Het is een mooie eerste kennismaking, ideaal voor je je aan de echte duiksport waagt. Geschikt vanaf 8 jaar; voor de uitrusting wordt gezorgd.

Audierne Plongée

Waar slapen?: Naéco Hostels in Plouhinec


2. Ontdek de zeebodem van de Mer d’Iroise vanaf het wateroppervlak

Club Léo Lagrange

Eerst vaar je een kwartier vanaf Camaret, dan gaat de boot voor anker op een rustig plekje en kan het ontdekken beginnen! Het is een en al verwondering voor jong en oud, als je algen, zeesterren en lipvissen over de rotsige bodem voorbij ziet komen. De gids laat je zeeëgels, zeehazen of zeeanemonen zien en op sommige dagen heb je geluk en zie je de besnorde snuit van van een zeehond. Geschikt vanaf 8 jaar; voor de uitrusting wordt gezorgd.

Club Léo Lagrange

Waar slapen?:

3. Zwemmen in het heldere water van Île de Groix

Sellor Nautisme

Vanaf Larmor Plage, in het Pays de Lorient, zet de motorboot koers naar het Île de Groix. Ten noorden van het eiland, in het heldere water van Tahiti Beach, ga je overboord. Algen, zeeanemonen, zeegras, zeekomkommers… de plaatselijke flora staat op het programma en Mathieu beantwoordt graag alle vragen van de kinderen. Ook de fauna komt aan bod: ontmoetingen met inktvissen, platvissen, grondels, zeesterren, zee-egels, kreeften…Je hoeft alleen maar zwemkleding en een handdoek mee te nemen: voor de rest wordt gezorgd. Vanaf 8 jaar.

Sellor Nautisme

Waar slapen?:

4. Snorkelen in de Baai van Morlaix

Plougasnou Plongée

Als je snorkelt in deze schitterende baai met zijn vele eilandjes weet je haast niet waar je moet beginnen, zoveel moois is er te zien. Onderwaterflora en -fauna zijn bijzonder rijk met bijvoorbeeld felgekleurde sponsdieren, sint-jakobsschelpen, algen en zeegras. Er zijn hier ook veel historische bezienswaardigheden en plekken waaraan legendes verbonden zijn, zoals het Château du Taureau, de Pointe de Primel. Om het Île de Batz en het Île Callot met hun exotische en ongerepte oevers te ontdekken, verlaat je letterlijk de gebaande wegen. Geschikt vanaf 7 jaar. Voor materiaal wordt gezorgd.

Plougasnou Plongée

Waar slapen?: Résidence Odalys in Plougasnou

 

Met het keurmerk « Balades et Randos nautiques », bestemd voor (meer)daagse activiteiten op het water, kun je er zeker van zijn dat je deskundig begeleid wordt, dat de activiteit rekening houdt met het milieu en dat je materiaal krijgt van goede kwaliteit. Kanoën, zeilen, snorkelen of suppen, verenig het nuttige met het aangename door je watersport op een veilige manier te leren, met een specialist aan je zijde. 

Bekijk alle activiteiten met het label « Balades et Randos nautiques »

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten