Reading 925589Reading 925589
©Reading 925589|Pixabay
Bretagne in 4 romans
© Pixabay

Bretagne in 4 romans

Zin om op de bank te kruipen en in een boek te duiken? Laat je dan meevoeren door de verhalen die zich afspelen in Bretagne. Wij selecteerden er 4 voor je. Duik in een roman of laat je meevoeren door een spannende detective. De zee en de landschappen van Bretagne spatten van de pagina’s!

Als je het licht niet kunt zien

Midden in de Tweede Wereldoorlog, in het door bommen verwoeste Saint-Malo, kruisen de wegen van Marie-Laure, een blind Frans meisje, en van Werner, een deskundige op het gebied van draadloze communicatie in dienst van het Duitse leger. Het is tegelijk een psychologische roman, oorlogskroniek en avonturenverhaal. De 600 pagina’s zijn verdeeld in korte hoofdstukken. Deze poëtische en melodieuze roman ontving in 2015 de Pulitzerprijs.

Meer weten

Het geheime leven van Henri Pick

In de lokale bibliotheek van het kleine stadje Crozon in de Finistère stuit een jonge uitgeefster in de hoek met nooit uitgegeven manuscripten toevallig op een juweeltje. Maar wie is de auteur van wat de bestseller van het jaar wordt? Er volgt een bijzonder boeiende, originele en spannende literaire speurtocht waarin allerlei personages elkaar ontmoeten. Genoeg om een glimlach op je gezicht te toveren!

Meer weten

Het geluk van Lou

Jo is sinds kort de liefde van zijn leven kwijt: Lou. En nu zit hij alleen op het Bretonse eiland Groix, waar hij onbezorgd van zijn pensioen wilde gaan genieten. Maar zijn geliefde heeft hem een laatste kans gegeven: hij moet zijn kleinkinderen gelukkig maken. Het is nooit te laat om de verloren tijd in te halen! Een roman met de sfeer van de zee en met allerlei verrassingen.

Meer weten

Bretonse verhoudingen

Georges Dupin, een Parijse politiecommissaris, wordt als gevolg van een disciplinaire maatregel overgeplaatst naar Concarneau. Al snel ontdekt hij dat achter de uiterlijke rust van het Bretonse landschap moord en onopgeloste raadsels schuilgaan. Het rechercheonderzoek dat in het Pays Bigouden het spoor van een moordenaar volgt, leidt naar het stadje Pont-Aven, maar ook naar de beroemde schilder Paul Gauguin. Het boek was een bestseller in Duitsland!

Meer weten

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten