Festival_Mythos_2016-Julien_Mignot-1855.jpg
©Julien Mignot

Bretonse festivals: stort je erin!

Voor wie houdt van van livemuziek en culinaire ontdekkingen

Je favoriete artiesten zien, feestvieren en smullen: goed idee, toch? Deze vier Bretonse festivals serveren een mix van luister- en eetgenot. Sterrenkeuken, streetfood, brunch of festivalterras: genieten doe je van wat op het podium gebeurt, maar ook van wat op je bord ligt

In één oogopslag

1. Les Toqués de Mythos

Rennes – van 7 tot 16 april 2023

Heerlijk: ruik je de zalige geuren die zich vermengen met de geur van het voorjaar? Mythos in Rennes is meer dan een vrolijk festival om het begin van de lente en het woord in al zijn vormen te vieren. Tussen twee concerten door zetten Les Toqués de Mythos, een enthousiaste club van chef-koks, alles op alles om de festivalgangers 10 dagen lang van heerlijk eten te voorzien in Le Cannibale Cabaret, een sfeervolle tent. Een droomkans om te genieten van bijzondere gerechten en om de magie van de smaak opnieuw te ontdekken in de sfeer van een vrolijke jaarmarkt. Super!

Les Toqués de Mythos


2. Rock’n Toques

Saint-Brieuc – van 26 tot 28 mei 2023

Wil je graag tijdens een concert dat traditionele broodje ham-kaas inruilen tegen een goed en lekker maal? In Côtes d’Armor is dat voor je geregeld! Tijdens het Festival Art Rock, in het centrum van Saint-Brieuc, kun je voor heel vriendelijke prijzen genieten van gastronomisch streetfood. Op het festivalterrein, dat voor de gelegenheid veranderd is in een openluchtkeuken, kookt een groep Bretonse koks, waaronder ook sterrenkoks. Er is zelfs een « Star »-gerecht, helemaal naar de smaak van een van de artiesten op het programma – de geluksvogel! De sterrenbrunch op zondagmiddag mag je onder geen beding missen! Drie dagen smullen, en dat alles overgoten met een saus van stevige rock!

Rock’n Toques

3. Les Galettes du Monde

Sainte-Anne-d’Auray – 26 en 27 augustus 2023

De Bretons dol zijn op galettes, dat weten we, maar dat zijn heus niet alleen kale boekweitpannenkoekjes. Aan het eind van de zomer is er in Morbihan een festival rond muziek en kookkunst, met smaken van over de hele wereld: dan krijg je bijvoorbeeld galettes met mais, rijst of cassave. En ook de muziek krijgt een kosmopolitisch karakter. Het festival heeft een breed aanbod en wil graag delen: de winst wordt verdeeld over liefdadigheidsdoelen uit de dertig landen die uitgenodigd worden. Een weekend lang genieten van een culturele, muzikale en culinaire melting pot…. Galette it be!

Les Galettes du Monde

4. Smullen tijdens Le Grand Soufflet

Rennes – van 4 tot 14 oktober 2023

De revolutie van de « draagbare piano »! De accordeon is de stergast van dit herfstfestival in Rennes, waar zowel elektronische muziek, het chanson, rock en flamenco te horen is. Le Grand Soufflet vindt plaats in een grote tent in het Thaborpark : swingen, toasten, picknicken, eten en wat je maar wil, het kan hier. Met altijd als hoofdkenmerk: gemoedelijkheid. Dat wordt smullen!

Le Grand Soufflet

Le Marché à Manger

Rennes – elke eerste zondag van de maand

Tijdens de Marché à Manger, voor intimi de « MaM », wordt er in het centrum van Rennes, in de openlucht, live gekookt met muziek erbij. Elke eerste zondag van de maand, van 11 tot 17 uur, zowel in de zomer als in de winter, wordt het centrum van Rennes één grote eetmarkt, waar zo’n veertig koks, restauranthouders, bakkers en foodtrucks te vinden zijn, aangemoedigd door de muziek van dj’s. Hier eet je het beste van de lokale keuken, geserveerd aan lange tafels, vlak bij de Halles en La Criée (centrum voor hedendaagse kunst), die dan beide ook geopend zijn. Tijdens de afgelopen edities stonden verschillende thema’s centraal: vrouwelijke chefs, brocante, sociale en solidaire economie..

Le Marché à Manger

Oot Interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten