MarinedanauxMarinedanaux
©Marinedanaux|Marine Danaux

Een fotografische reis door Bretagne

Flaneren. Invoelen. Beschouwen. In de zomer doorkruisen we Bretagne over de paden, op de fiets, te voet … We ontdekken de streek ook in het voetspoor van de fotografen: dat is het principe van de Traversée Photographique, de fotografische reis. Een route langs tentoonstellingen in de hele regio, een manier om de steden op een andere manier, vanuit een ander perspectief te ontdekken. Meeslepend!

In één oogopslag

De Balades Photographiques

Daoulas – van 30 maart tot 1 december 2024

Als muren en beelden samenwerken, is het resultaat altijd de moeite waard in het kleine, ongelooflijk charmante stadje Daoulas, in de rede van Brest! Van het centrum van de stad tot aan de abdij met zijn uitzonderlijke tuinen wandel je door een kunstcentrum in de openlucht. In de straten bewonder je afdrukken in groot formaat. Hier worden internationaal beroemde fotografen tentoongesteld. Dit jaar stellen Françoise Huguier en Hans Silvester je voor om een enkeltje Japan te nemen, waarop ze elk een heel eigen visie hebben.

Les Balades Photographiques (fr.)


Festival L’Homme et la Mer

Le Guilvinec – van 1 juni tot 30 september 2024

Het is een wandeltocht langs afbeeldingen in de openlucht, aan het puntje van de Finistère. 300 foto’s in groot formaat op de muren en langs de straten van een belangrijk centrum van de visserij, de haven van Le Guilvinec-Lechiagat. Deze zomer draait alles tijdens dit gratis fotofestival om de kracht van een band, die van de mens met de zee. Plons! Als je met je ogen knippert, ben je in de wereld van de zeelui, met hun open blik op de wereld. Afrika, Zuidoost Azië, noorden en zuiden van de Atlantische Oceaan, je zet zeil naar andere perspectieven, andere horizonten. Favorieten, ontmoetingen, je mag ze grenzeloos in je netten binnenhalen.

L’Homme et la Mer (fr.)

Les Jeux de Raymond Depardon 1964-1980

Rennes, FRAC – van 14 juni 2024 tot 5 januari 2025

Sport, de Olympische Spelen? Dat niet alleen. Een show. Een weerspiegeling van wat de samenleving bezighoudt. De timing is ideaal voor een onderdompeling in de tentoonstelling Les Jeux de Raymond Depardon in Rennes. Een overzicht van vijf Olympische Spelen in 165 historische of emotionele foto’s. Portretten van de hoofdrolspelers – sporters, journalisten, toeschouwers. De sport en het leven bruisen. Het feest en de geheven vuist van de atleten. De gratie van een lichaam op de brug met ongelijke leggers, een gijzeling in München. De blik van de immense fotoreporter Depardon heeft onze gemeenschappelijke verbeelding vormgegeven. Samen met hem de hoogtepunten van de afgelopen eeuw langslopen? Eén en al geluk.

Le FRAC


Overzichtstentoonstelling Cartier-Bresson

Landerneau, FHEL – van 15 juni 2024 tot 5 januari 2025

2024, de zomer van de eerste keren in de Fonds Hélène et Edouard Leclerc van Landerneau. De eerste fototentoonstelling sinds de opening … en de eerste overzichtstentoonstelling in Bretagne van een pionier van de straatfotografie: Henri Cartier-Bresson. Bijnaam: ‘Het oog van de eeuw’ Een evenement dat je natuurlijk niet mag missen. Op naar de oceaankusten! De beelden in zwart-wit van de oprichter van Magnum Photos maken deel uit van de bekendste ter wereld. Iconisch, ontdekkingen: dit overzicht in 300 werken is meeslepend! Gaan?

Fonds Hélène et Edouard Leclerc (fr.)

Fotofestival La Gacilly

La Gacilly – van 21 juni t/m 3 november 2024 

Dit must-see festival in Bretagne is één van de grootste fotografie-evenementen in Frankrijk. Elk jaar komen bezoekers naar het dorp ten zuiden van Rennes om te genieten van de crème de la crème op gebied van hedendaagse creatie. Laat de afbeeldingen en emoties over je heen spoelen: zo’n duizend enorme foto’s rond een centraal thema, dit jaar “Australië & Beyond”, staan buiten tentoongesteld op gevels, in tuinen en in de straatjes. Zo worden we herinnerd aan onze inzet voor en bewondering voor onze omgeving. Indrukwekkend!

21e Fotofestival La Gacilly


Inzoomen op… GwinZegal

Het kunstcentrum GwinZegal in Guingamp is een historische plek met een uitgesproken identitieit, een uitgeverij en is een bezoek meer dan de moeite waard. La Traversée? Een perfect excuus: van 28 juni t/m 13 oktober staat de Japanse foto uit de jaren 1970 in de schijnwerpers, met het werk van Issei Suda. Humor, poëzie…Mis deze kans niet!

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten