suitevg-246-17-fp-retouche.jpg
©Emmanuel Berthier

5 adressen voor een “slow”-vakantie aan het water

Zeeën van tijd langs de rivieren en kanalen van Bretagne

Een paar dagen ertussenuit langs het kanaal van Nantes naar Brest, de Oust of de Rance, lijkt je dat wat? Vijf perfecte adressen om spontaan voor te vallen: de omgeving is schitterend en… je kunt eer tijd voor jezelf nemen!

In één oogopslag

1. Léhontine: een knusse sfeer en gezellig winkelen

B&B Léhontine in Léhon

Een pareltje. Iets buiten Dinan, vlak bij de Rance, ligt het karakteristieke stadje Léhon, waar je spontaan verliefd op kunt worden, net als op Léhontine, een sfeervolle B&B, gerund door Isabelle. Wat kun je verwachten? Vier smaakvol ingerichte kamers, waaronder twee familiekamers, een royaal ontbijt, een plek waar verschillende malen per jaar kunstenaars terechtkunnen en op de begane grond een winkel vol mooie dingen, vaak van lokale makers. Isabelle zorgt dat je niets tekortkomt, en ze geeft je ook tips: ze weet de mooiste plekken van het middeleeuwse stadje Dinan en wijst je het jaagpad. Gewoon helemaal perfect!

Léhontine


2. Een plek met een zen-gevoel, aan de oever van de Oust

Le Jardin intérieur in Saint-Congard

Een groot huis met abrikooskleurige muren en blauwe luiken en met een grote, natuurstenen schuur ertegenaan in het dorp Saint-Congard, vlak bij de Oust en het erfgoedstadje Malestroit (Petite cité de caractère®). Als je Le Jardin intérieur binnenstapt, voelt het meteen goed. Het blauwgrijs en het blanke vurenhout brengen warmte in het interieur. De twee slaapkamers op de verdieping hebben bedden die 100% biologisch zijn, van bedbodem tot kussensloop. De grote Scandinavische zitbank op de begane grond is heerlijk om je knus bij de haard te installeren. En dan de schuur: de grote verrassing! Daar vind je een van de meest rustgevende binnentuinen. 

 

Le Jardin intérieur


3. Bij de sluis: gezellige kamers, onderhoud aan je fiets en heerlijk eten

Écluse 150 in Rostrenen

Het sluiswachtershuis van Bonen, in Rostrenen, heeft een nieuw leven gekregen. Het ligt aan het Kanaal van Nantes naar Brest en je kunt er overnachten of het huren als vakantiehuis, maar je kunt er ook je fiets repareren en een hapje eten. Écluse 150 is aangesloten bij het netwerk Accueil Vélo. Er zijn 9 slaapplaatsen, verdeeld over 3 slaapkamers. De blauwe kleur van de luiken leverde ook de inspiratie voor de inrichting – met uitsluitend gebruikte meubels die een nieuwe look kregen. Hout, riet en zachte dekbedden zorgen voor een cosy gevoel. Als je hier overnacht of als wandelaar of fietser stopt voor een rustpauze, moet je beslist de huisgemaakte crêpes, wafels en andere streekspecialiteiten proberen: alles afkomstig uit de directe omgeving. En op het terras, in het zonnetje, smaakt alles nog lekkerder!

Ecluse 150

4. De sfeer van het plantenrijk, in La Gacilly

Eco-hôtel Spa La Grée des Landes Yves Rocher

De kamers dragen namen als Camomille, Bleuet en Calendula, de geluksbloemen van het merk Yves Rocher. Natuursteen (schist), houten betimmering, groendak… De Suites végétales van Eco-hôtel Spa La Grée des Landes gaan op in hun omgeving, en daarmee is niets te veel gezegd. Ze liggen tegen de helling en zijn gebouwd rond een leefruimte en een ruime slaapkamer, die sober en rustgevend zijn ingericht. Kies je een plekje op het terras, onder de houten pergola, dan kijk je heerlijk vrij uit over het dal van de Aff. Echt wellness-gevoel midden in de natuur!

Eco-hôtel Spa La grée des Landes


5. De kunst van het eenvoudig leven, aan de oever van de Rance

Les Jardins de la Matz in Plouër-sur-Rance

Tuinkant of rivierkant, de keus is aan jou… Les Jardins de la Matz, in Ploüer-sur-Rance, heeft twee gastenkamers, een familiesuite en een appartement met uitzicht op het land of op de rivier. Snuisterijen, boeken en plezierige kleinigheden geven je een vertrouwd gevoel, alsof je er al jaren komt. En vooral, alles hier doet je terugverlangen naar een eenvoudig leven. Tijdens je verblijf kun je voor groenten en fruit terecht bij de eigenaars, biologische kwekers die werken volgens de principes van permacultuur. En de kippen zorgen voor een eitje bij het ontbijt! Wat het extra leuk maakt? De fiets pakken die je mag gebruiken en heerlijk met de wind op je gezicht langs de Rance fietsen.

Les Jardins de la Matz (EN)

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten