cabane-a-manger-saint-suliac-terrasse2.jpg
©La Cabane à Manger
Vijf sympathieke restaurants (bijna) aan het waterVoor of na het strand

Vijf sympathieke restaurants (bijna) aan het water

Bij zomervakantie denk je meteen aan strand, zwemmen in zee, ontspannen… Maar je geniet ook graag nog even wat langer: lekker eten op het strand of zo dicht mogelijk in de buurt. Trek je sandalen maar vast uit, want hier zijn vijf uitstekende tips om lekker te eten en te chillen!

Crêpes, de hele dag door, tegenover de vuurtoren van Île Vierge

Crêperie La Route des Phares in Plouguerneau

Het volle zicht op de vuurtoren van Île Vierge! Op het terras van Crêperie La Routes des phares in Plouguerneau kun je kiezen uit een gevarieerde kaart. Op elk uur van de dag kun je hier hartige of zoete crêpes bestellen. Het beslag wordt ter plekke bereid met biologisch meel. En de ingrediënten komen als het even kan uit de directe omgeving. Elke week heeft de kok een goede tip: crêpes met lijngevangen witte koolvis, of met foie gras van de barbecue bijvoorbeeld. Maar houd wel wat ruimte over voor het dessert: ijs met Bretonse koekjes, aardbeien uit Plougastel… Maar je kunt hier ook gewoon een drankje pakken en genieten van de ondergaande zon, heerlijk lui in je strandstoel. De specialiteit van het restaurant is de breizh mojito. Met cider natuurlijk!

La route des phares


Een hippe, feestelijke sfeer langs de Baai van Quiberon

Les Voiles in Plouharnel

Heb je genoten van het strand van het schiereiland Quiberon of van het surfen op zee? Dan kun je de dag in stijl voortzetten in Les Voiles, een hip en vrolijk restaurant in Plouharnel. Vanaf het enorm grote houten terras en vanuit de tuin van bar-restaurant Les Voiles heb je een werkelijk spectaculair uitzicht op de Baai van Quiberon. Eerst maar eens cocktail aan de bar, met een dj erbij: zo gaat het hier in de zomer, als het borreltijd is. Op de kaart zijn veel lokale producten te vinden, vaak met een exotisch accent. De vis van de dag wordt bereid als ceviche, boekweitmeel krijgt een oriëntaalse draai en de gemarineerde groenten kunnen zo maar verpakt zijn in een artisjok… ’s Zondags kun hier je hier brunchen, als gezin of met vrienden. Reserveren is gewenst.

Les voiles

Natuurlijk streetfood tegenover het kapersnest

La Cabane à manger in Dinard

Vintage sfeer bij de Cabane à manger, aan de jachthaven van Dinard. In hun kleine, blauwgroene caravan bereiden Virginie en Jacques hun 100% lokaal en hoofdzakelijk biologische streetfood. Heb je trek na een het zwemmen of een uitstapje naar Saint-Malo, dan kost het weinig moeite om toe te geven aan de verleiding van tapas in de sfeer van de zee: bijvoorbeeld spinkrab met een mayonaise met Roellinger-kruiden, gebakken spiering uit Saint-Malo of tartaar van algen… Je eet ze op het terras dat helemaal is ingericht met hergebruikte materialen. Poke Bowl met lokale groente, ceviche en geroosterde broodjes met boerderijproducten maken de kaart compleet. Voeg daarbij een schitterende zonsondergang of een wandeling langs de Promenade du Claire de Lune, en je avond kan niet meer stuk! Heerlijk toch?

Quai de la Perle à Dinard. Dagelijks van 6 juni tot 31 augustus, van 9.30 tot 20.30 uur.

La cabane à manger


Strohut met sfeer, op het schiereiland Rhuys

La Cabane aux Poissons Rouges

Je plaatst je bestelling bij het buffet, zoekt een plekje met uitzicht op het strand van Goh-Vélin en wacht tot je geroepen wordt om je bord te halen. Zo werkt dat, heel simpel, bij La Cabane aux Poissons Rouges in Saint-Gildas-de-Rhuys (Morbihan). In tien jaar tijd is dit pop-upcafé, geopend van april tot oktober, een echt instituut geworden op het schiereiland Rhuys, in Morbihan. Je gaat ernaartoe omdat het gewoon een “gezellige tent” is, maar zeker ook vanwege de lokale, biologische en huisgemaakte gerechten. Op het menu: gebakken sardientjes, mosselen uit Pénestin met frites, burgers met blinis van boekweit, sint-jakobsnoten met kari gosse… En dat alles eet je gewoon, met je voeten in het zand. En als het op is, ruim je zelf je spullen op!

Van april tot eind september

La Cabane des Poissons Rouges


Sunset in Cornouaille

Well-Wazh in Plouhinec

Met een naam als “Op goed geluk”, de vertaling van het Bretonse “well wazh”, wordt de kans op vergissen heel klein! Het pop-uprestaurant van Marie en Nico staat op het strand. Lokale producten en zeevruchten vers uit de zee zijn de voornaamste ingrediënten. De eigenaars hebben een zwak voor schaaldieren, algentartaar, gerookte vis en een mooi assortiment tapas op basis van gemarineerde sardientjes. Brood, kazen, bieren, cider: van het duizelingwekkende aanbod aan lokale producten krijg je meteen trek! En dan het uitzicht: de zon die ondergaat in de zee bij Audierne, gewoon grandioos!

Well Wazh

OOK INTERESSANT

Officiële website van Toerisme Bretagne