Restaurant Le Petit Bain - Plestin-les-GrèvesRestaurant Le Petit Bain - Plestin-les-Grèves
©Restaurant Le Petit Bain - Plestin-les-Grèves|Fabrice Blard

Vijf sympathieke restaurants (bijna) aan het water

Strandhutten

Zomerse sfeer, de vissers die terugkeren naar de haven, lange avonden … Op de Bretonse stranden zijn de mooie dagen goed geïnstalleerd, tussen lampionnen en drijfhout. Een kopje koffie, een lichte lunch … Een borrel om de wereld te verbeteren of een geïmproviseerd diner, trek je schoenen uit en laat je voeten ademen! Hier zijn 6 unieke spots met je voeten in het zand!

In één oogopslag

1. Gezelschap en gezelligheid in Lancieux

Kalypso la cabane in Lancieux

Dit is een van onze favoriete vaste stekken. Kalypso la cabane kijkt uit over het strand van Saint-Sieu, met een adembenemend uitzicht over de baai en vele diepgaande gesprekken bij zonsondergang. In het hoogseizoen wordt hier de hele dag lang gesnackt, biologisch ijs, zelfgemaakte patat of cookies met Bordier-boter gegeten. Binnen kun je eten in de sfeer van een vissershut en heb je de indruk dat je op het strand zit.  De gerechten zijn mooi, lokaal, met een speciale vermelding voor de taco’s met inktvis en alles is zelfgemaakt … Geniet ervan!

Van half maart tot half november Geen reservering

Kalypso la Cabane


2. Helemaal ontkoppelen op het Chevrets-strand

Colette in Saint-Coulomb

Ten westen van Cancale wacht Colette op je. Dit is veel meer dan een restaurant. Colette is het beste terras van het strand, in een idyllische omgeving. Een uniek uitzicht op de Pointe du Meinga en het Île Besnard. Mooie decoratie in sjieke strandhutsfeer. Het is de gastvrije ontvangst van Arthur, Mathilde en hun team. Verse, gulle borden waarop lokale ingrediënten de voorkeur hebben. Colette, dat is de vriendelijke plek waar alles nog aan de grootmoeder van Mathilde doet denken. Dit moet je echt proberen!

Het hele jaar geopend.

Colette

3. Strohutsfeer in de baai van Locquirec

Le Petit Bain in Plestin-les-Grèves

Vlak bij het Curés-strand staat ons favoriete paradijsje. Adembenemend uitzicht over de baai van Locquirec, een beetje muziek, ultragezellige sfeer … bij Le Petit Bain is het is puur genieten! Je duikt hier meteen je vakantie in. De hele dag door eet je hier oesters, zeevruchten, fish & chips, tapas, burgers. De zomeravonden zijn feestelijk, vaak met een dj en het is ook een heerlijke plek met kinderen. Je beste momenten!

Geopend van april tot eind september (het weer beslist!)

Le Petit Bain

4. De hele dag pannenkoeken, tegenover de vuurtoren van het Île Vierge

Crêperie La Route des phares in Plouguerneau

Île Vierge, spot on! Dit familiepannenkoekenhuis aan zee zonder franje is DE plek om van het uitzicht te genieten en zoet of hartig te eten: je wordt hier op elk moment van de dag bediend. Het beslag is zelfgemaakt met biologisch meel. De ingrediënten zijn lokaal, voor zover mogelijk. Witte koolvis, foie gras op de barbecue: elke week is er een nieuwe suggestie. Aardbeien uit Plougastel, ijs met Bretonse koekjessmaak … Het is ook een perfecte plek voor een borrel in de ondergaande zon. Specialiteit: breizh mojito. Met cider, wat dacht je dan!

Geopend van april tot eind oktober.

La Route des Phares


5. Biologisch en zelfgemaakt op het schiereiland Rhuys

La Cabane des Poissons rouges in Saint-Gildas-de-Rhuys

Bestel aan de counter, ga aan een tafeltje zitten met uitzicht op het Gog-Vélin-strand … en wacht tot je geroepen wordt om je bord op te halen. Zo gaat dat hier: geen poespas! Deze tijdelijke uitspanning is een echte instelling geworden op het schiereiland van de Morbihan. Een mix van vrolijkheid en ecologie, waar de gasten net zo goed om de ongedwongenheid als om de verse, lokale gerechten (met vegetarische en veganistische opties) komen. Gebakken sardines, mosselen met patat uit Pénestin, burgers met blinis van boekweitmeel, jakobsschelpen met kari gosse (Bretons kruidenmengsel)… Je geniet ervan met je tenen in het zand. En na de maaltijd scheid je je afval!

Van april tot september

La Cabane des Poissons Rouges


6. Sunset in Cornouaille

Well-Wazh in Plouhinec

Met een naam als « Op goed geluk », de vertaling van het Bretonse « well wazh », wordt de kans op vergissen heel klein! Het pop-uprestaurant van Marie en Nico staat op het strand. Lokale producten en zeevruchten vers uit de zee zijn de voornaamste ingrediënten. De eigenaars hebben een zwak voor schaaldieren, algentartaar, gerookte vis en een mooi assortiment tapas op basis van gemarineerde sardientjes. Brood, kazen, bieren, cider: van het duizelingwekkende aanbod aan lokale producten krijg je meteen trek! En dan het uitzicht: de zon die ondergaat in de zee bij Audierne, gewoon grandioos!

Van mei tot september.

Well Wazh

Ook interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten