guerledan-emmanuel-berthier.jpg
©Anse de Sordan a Saint Aignan, SUP sur le lac de Guerledan|Emmanuel Berthier
Genieten van de natuur bij het meer van GuerlédanHet grootste meer in het binnenland van Bretagne

Genieten van de natuur bij het meer van Guerlédan

Guerlédan, met water, bossen, heide en weiden, ligt in een vredig, en tegelijkertijd inspirerend heuvellandschap. Een paradijs voor rustzoekers, maar ook een uitstekende plek voor watersporten en natuuractiviteiten. Een ideale plek om met het hele gezin actief buiten bezig te zijn en nieuwe energie op te doen.

Het grootste meer van Bretagne, maar dat is niet alles…

Bij Guerlédan denk je in de eerste plaats aan het meer, het grootste van Bretagne (400 ha), gelegen in een uitgestrekt bosgebied. Vissers, watersporters en wandelaars komen er graag, maar ook liefhebbers van lekker luieren op het strand. Vlakbij vind je de Gorges du Daoulas, met indrukwekkende kliffen die zijn uitgeslepen door de Blavet. Op een heuvelkam liggen de Landes de Liscuis, een schitterend heidegebied, woest en mysterieus, met megalithische grafmonumenten. De cisterciënzer abdij van Bon Repos is een echte ‘must’: de abdij dateert uit de 12e eeuw, lag lange tijd verlaten, maar biedt nu onderdak aan exposities van moderne kunst. In de omgeving ligt ook het bos van Quénécan, een natuurgebied van 3000 ha, met een voor de kruid- en struiklaag typerende flora en fauna. Een andere bezienswaardigheid: het gehucht Forges-des-Salles, een van de oudste ijzersmelterijen van Bretagne. Sinds 1880, toen het bedrijf zijn activiteiten beëindigde, is er niets veranderd: de school, het betaalkantoor, de kantine en de timmerwerkplaats, ze liggen er nog net zo bij als toen.

Heel veel recreatiemogelijkheden

De gemarkeerde wandelroutes rond Guerlédan voeren door authentieke natuur en vriendelijke en idyllische landschappen. Wil je wandelend het hele meer rond, trek daar dan twee dagen voor uit. Ben je toe aan een adrenalinekick? Ga dan met de kano de waterglijbanen van Glomel af… Ook voor mountainbikers is dit een ideaal gebied. Vanuit het mountainbikecentrum is 300 km aan gemarkeerde routes uitgezet, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad variërend van groen tot zwart. Je kunt ook over het jaagpad langs het kanaal van Nantes naar Brest fietsen, of over een onderdeel van de Vélodyssée-route. Doorgewinterde fietsers kunnen zich wagen aan de 155 km lange Jean Robic-route. In de bossen en langs de oevers van het meer zijn verder talloze ruiterroutes uitgezet.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten