presqu-ile-de-crozon-7.jpg
©Alexandre Lamoureux
Tochten op het schiereiland CrozonStille, woeste schoonheid: Bretagne in een notendop

Tochten op het schiereiland Crozon

Rotsen die oprijzen van het land of uit de zee, steile kapen, blauwgroen water: het schiereiland Crozon is een streek vol tegenstellingen, een idyllisch landschap voor wandelaars en fietsers. Op het water of op het land, hier kun je je longen volzuigen met frisse lucht!

Intensiteit en rust

Kun je je een betere plek dromen dan een van de natuurreservaten Parc Naturel Régional d’Armorique of Parc Naturel Marin d’Iroise? Wat hier opvalt, is hoe groot de tegenstellingen zijn. Op plekken waar de wind vrij spel heeft of waar indrukwekkende kliffen steil en hoog oprijzen uit het water, voel je de kracht van de elementen en adem je de zilte zeelucht in: dat geeft je nieuwe energie! Op beschutte plekken is de sfeer totaal anders: dennen, heide, baaien met helder water: je zou denken dat je in Zuid-Frankrijk bent! Ben je geïnteresseerd in geologie? In het Maison des Minéraux kun je zien hoe Crozon ontstaan is. Ga zeker ook kijken in de gezellige haven van Camaret en de fraai gerestaureerde oude vissersdorpjes Kéravel, Kerroux en Kergonan. Het is alsof je naar een ansichtkaart kijkt: charmante natuurstenen huisjes met blauwe luiken. En tot slot, als je naar de rede van Brest gaat, breng dan een bezoek aan de abdij van Landevennec: na een bezoek ga je als een tot rust gekomen mens weer verder.

Als een balkon boven de zee

Volg je de wandelpaden op het schiereiland Crozon, zoals de steile GR 34, dan krijg je oog voor de verschillen in sfeer. De Cap de Chèvre geeft je een 180°-uitzicht: links zie je de Baai van Douarnenez, rechts de eilanden Molène en Ouessant en tegenover je zie je de Pointe du Van, de Pointe du Raz en het Île de Sein. Je weet haast niet in welke richting je het eerst moet kijken! Mis de Pointe de Pen-Hir ook niet, met aan de voet ervan een verzameling rotsen die de naam “Tas de Pois” (berg erwtjes) meekreeg. Tegenover je, in zuidelijke richting, ligt de Pointe de Dinan, die een natuurlijke vesting lijkt te vormen, met een boog die aan een ophaalbrug doet denken. Houd je van mountainbiken? Dan ben je vast te porren voor de forse hoogteverschillen van de Menez Hom, een heuvel van 330 m hoogte. En waarom zou je geen duik in het water nemen? De talloze baaien van het schiereiland Crozon geven daarvoor genoeg gelegenheid.

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten