Culinair uitstapje

De smaak van de zee langs de Côte du Goëlo

Van april tot eind september

Prikkel je eetlust met de smaken van de zee: oesters die gekweekt zijn in de baai van Paimpol, en vis en schelpdieren, regelrecht van de haven van Saint-Quay-Portrieux, de grootste visserijhaven van Bretagne!

Stadium
01 Stadium 01

Einde van de ochtend – Oesters eten op het strand

Om je eetlust op te wekken begin je met een korte wandeling langs de baai van Paimpol. Vanaf de romantische ruïnes van de abdij van Beauport volg je het Douanierspad tot aan het schiereiland Kerarzic, waar de Ferme marine bretonne Arin is gevestigd. Drie generaties oesterkwekers telen hier drie verschillende soorten oesters. Fijn en zilt, speciaal, met meer of minder vlees… Zoek een plekje op het terras dat tegen de schuur aangebouwd is en probeer zelf de verschillen te proeven. Het terras heeft de sfeer van een strohut, je zit gewoon op het zand, met uitzicht over het blauwgroene water… Dat is echt genieten!

Bekijk de openingstijden en -data. Afhalen kan het hele jaar door. De oesterbar is geopend van april tot eind september.

Ferme marine bretonne Arin

Lees ookPaimpol en Loguivy-de-la-mer

02 Stadium 02

Lunch – Een menu met de smaak van de zee in Saint-Quay-Portrieux

Vis, schaal- en schelpdieren… Die staan op het menu van het Café de la Plage, langs het Douanierspad. Je eet op het ruime terras of in de eetzaal in junglesfeer, maar altijd met uitzicht op de zee.
Prijzen : €€ – €€€

Zo van de zee op je bord! In de haven, de Port d’Armor, biedt Le Catamaran menu’s met verse vangst: vis en schaaldieren, zo van de vissersschepen of van de visafslag in de buurt.
Prijzen : €€ – €€€

Eten en drinken – tariefgroepen
Goedkoop €
Redelijk €€
Luxe €€€

Lees ookSaint-Quay-Portrieux

03 Stadium 03

’s Middags (afhankelijk van het tij) – Bewonder de Baai van Saint-Brieuc vanaf de zee

Tijd voor een flinke dosis zeelucht! In Saint-Quay-Portrieux of Binic-Etables-sur-Mer kun je opstappen voor een tocht van 3 uur aan boord van een catamaran van Maestro Croisières. De stuurman vaart in een rustig tempo naar de eilanden van Saint-Quay, de kliffen van Plouha en de archipel van Bréhat. In een rustige bocht van de baai wordt het anker uitgeworpen, want dan is het tijd voor een huisgemaakt vieruurtje. Maak van de gelegenheid gebruik om een duik in het water te nemen of in een hangmat te genieten van de zon: wat is het leven mooi!

De tocht gaat alleen door bij voldoende deelnemers. Alleen op afspraak.

Maestro Croisières

Lees ookBinic – Etables-sur-mer


Aanvulling op het culinaire uitstapje

Onze shoppingtips

Cider
Zin in een Bolée de Paimpol? Dat is boerencider van goede kwaliteit, droog of zoet, en biologisch: het paradepaardje van Cidrerie Guillou Le Marec in Paimpol. Het assortiment van het familiebedrijf blijft zich maar uitbreiden. De jongste aanwinsten: een witte cider, een extra droge en appelsap met bubbels.

De biologische cider van Le Comté de Goëlo, ongefilterd en zonder toegevoegde koolzuur, smaakt heel authentiek. In Étables-sur-Mer heeft Cidrerie Barreau de Boujaron weer nieuw leven ingeblazen, de traditionele brandewijn van de kabeljauwvissers. Je vindt deze dranken bij Au Panier de Patou, een biologische winkel in Binic.

Bieren
Van wit tot stout… In Étables-sur-Mer heeft Brasserie Uncle 6 tot 8 verschillende biersoorten, gebrouwen door hun tontons, op basis van een vijftiental hopsoorten en 10 soorten gerste- en tarwemout. Je kunt de bieren proeven in de brouwerij, gevestigd in een omgebouwde botenloods.

Proef bijvoorbeeld La Nordé, een ambachtelijk bier dat vlakbij de kliffen van Plouha gebrouwen wordt. Witbier met de schil van de papeda (een limoen), blond abdijbier met wilde bloemen, amber met tonkabonen en kaneelblad… Het assortiment is zeer veelzijdig en veel van de bieren zijn bekroond!

Koek en gebak
Hap eens in een sint-jakobsschelp, maar dan een van gevulde chocolade! Gevulde chocolade met Bretonse of meer exotische smaken, kouign-amann die tot de beste van Bretagne behoort, macarons in alle soorten en maten… Bij Chocolaterie- Pâtisserie Serge Abalain, in Saint-Brieuc zijn er verleidingen te over.

Trakteer jezelf eens bij Biscuiterie Brieuc in Saint-Brieuc, waar je kunt kiezen uit allerlei Bretonse specialiteiten: kouign-amann, palets, boekweitsablés, karamel met gezouten boter… Alles wordt hier met de hand gemaakt, net als thuis, en met lokale ingrediënten.

Vis, schaal- en schelpdieren
Probeer een van de vernieuwende recepten van La Conserverie La Paimpolaise, in Paimpol. Ze zijn ontwikkeld door een chef-kok, met als ingrediënten vis, schaal- en schelpdieren die gevangen zijn voor de Bretonse kust, zonder conserveermiddelen of andere toevoegingen. Spreads, tapas, paté, heerlijk voor bij een borrel met de smaak van de zee!

Zin om sint-jakobsnoten op tafel te zetten? Dan ga je richting de viswinkel, de Poissonnerie des Viviers de Saint-Marc, in Tréveneuh, waar een speciale plek is ingeruimd voor de beroemde Pecten Maximus, zonder koraal. Liefhebbers hebben hier voldoende keus om een mooie schotel zeevruchten samen te stellen.

OOK INTERESSANT

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten