La Brise à Roscoff03. La Brise Roscoff Yvesquere Web 40
©La Brise à Roscoff|Yves Quéré

5 ideeën voor een paar ontspannen dagen in Bretagne

Een paar dagen genieten en ontspannen in Bretagne? Hier vind je inspiratie: we hebben de beste geniet-en-ontspanadressen bij elkaar gezocht, voor een heerlijk mini-break in het naseizoen. Vijf zeer comfortabele gastenkamers, warm en gezellig, met fijne adresjes dichtbij waar je lekker kunt eten. Voor een betoverende vakantie als de kou van de winter eraan komt.

In één oogopslag

1. Zuid-Morhihan, natuur en oceaan

Domaine du Kelenn, in Caden

Met z’n tweeën de wereld verbeteren bij het haardvuur… De enorme schouw is de perfecte plek om te lezen, of weer warm te worden na een wandeling langs het strand, door het bos of door Rochefort-en-Terre, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, op 8 autominuten. De kers op de taart is misschien wel een massage door een deskundige masseur. Als dat niet het perfecte programma is voor een druilerig weekend, komt het toch zeker in de buurt! Speciale vermelding voor de ‘table d’hôtes’, de mogelijkheid van een maaltijd op basis van uitstekende streekproducten. Tip: combineer een bezoek aan Rochefort-en-Terre met een bezoek aan het uitstekende restaurant Maison Cachée. Pas gerenoveerd, keuken op sterrenniveau, dit mag je niet missen. 

Domaine du Kelenn

Lunch, diner: 


2. Een vleugje zen langs de noordkust

La Brise in Roscoff

Als je via het centrum Roscoff in Noord-Finistère binnenloopt, kun je het niet missen: La Brise, op 4 minuten van het strand en het thalassocentrum. Het is vooral de bijzonder stijlvolle architectuur van deze villa die de aandacht trekt. Eenmaal binnen, voel je een veilige beslotenheid waar je geniet van alles: Juliettes ideeën over duurzaamheid, haar zorgzame ontvangst, het uitstekende ontbijt en de smaakvolle inrichting! Maak een tocht naar het vlakbij gelegen eiland Batz en ga dan richting restaurant Les Bricoles: het is niet alleen een goed en mooi ingericht restaurant, maar het heeft vooral een uitzicht op de haven om meteen voor te vallen. Allemaal dingen waarvan je gelukkig wordt in de herfst!

La Brise

Lunch, diner: 


3. De elegantie van de belle époque, bij Quimper

La Belle Epoque, à Kerlaz (29)

Oh, wat is het fijn om niet op de tijd te hoeven letten en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte in La Belle Époque! Natuurlijk is er de roep van de oceaan, maar voor of na een wandeling langs de baai mag je simpelweg toegeven aan de roep van een luie stoel, van de jacuzzi en van een heerlijk lokaal ontbijt. Massage, yogasessie, waarom ook niet? Als je dat allemaal niet wilt, ga je naar Quimper, op 20 autominuten afstand: rue Saint-Mathieu, de Art&Motion Gallery, een nieuwe galerie met vlak in de buurt de beste crêperestaurants van de stad, maar datzelfde geldt ook voor Atelier Mahé! Wil je iets drinken, dineren, of gewoon een kop koffie of thee, dan bevelen we je L’Officine aan of Nous Restaurant: zo heerlijk, dat je alles om je heen vergeet

La Belle Epoque

Lunch, diner in Quimper: 

 

4. Een gezellige plek in de havenstad Redon

M la Madeleine in Redon

Redon, een havenstad aan de rivier in het « Pays des 7 rivières », 70 km ten zuiden van Rennes, nodigt gewoon uit tot onthaasten. Dat is precies wat je doet bij M la Madeleine, vlak bij het centrum en het jaagpad langs het kanaal. Op de bovenverdieping van dit charmante 19e-eeuwse huis zijn verschillende gezellige, modern ingerichte kamers ondergebracht. Als het buiten killer wordt, zoekt iedereen een warm plekje bij de haard en geniet van het fraaie herfstlicht dat over de stad valt. En daar hoort een zakje gepofte kastanjes bij, zo gaat dat hier. En wil je in dezelfde sfeer brunchen of dineren, dan kun je naar Le Revienz’y: een vriendelijke bediening, een fijne sfeer en lekker eten. Goed idee: even weg uit de alledaagse drukte!

M la Madeleine

Lunch, diner, brunch:


5. Net als thuis, buiten het seizoen, aan de Roze Granietkust

Le Manoir des Petites Bretonnes in Saint-Quay-Perros

Een paradijs van rust op een groot landgoed. Er heerst hier een warme, welkome sfeer, waardoor je letterlijk omarmd wordt. Dat kun je verwachten in een van de 9 gezellige accommodaties van Le Manoir des Petites Bretonnes, vlak bij Perros-Guirec. Een stukje platteland, dicht bij de zee: mooie accommodaties, een droomontbijt en de mogelijkheid om buiten te zijn, in de frisse zeelucht! Er worden uitstekende producten geserveerd en je krijgt tips voor leuke uitstapjes. En ook van ons krijg je ook nog een paar originele ideeën mee!

Le Manoir des Petites Bretonnes

Eropuit in Trébeurden: 

Oot Interessant

Officiële website van Toerisme Bretagne
Sluiten